Lemezeket vásárolna? Író-olvasó találkozóhoz lenne kedve? Megkóstolná Kukkónia hagyományos ízeit? Kitombolná magát egy koncerten? Mutatjuk, mi mindent kínál a Dunaszerdahelyi járás a következő hét napban.

 

A Dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnáziumban március 19-én, hétfőn 14.00 órakor a Pálffi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló Tudománytörténeti Vándorkiállítás megnyitójára kerül sor. A kiállítást Lacza Tihamér történész méltatja.

 

A dunaszerdahelyi VOVO LAND-ban március 19-e, hétfő 17.00 és 18.00 óra között húsvéti polisztirol tojásokat díszítenek. Bővebb információ ITT.

 

 hirdetes_400x285  

A dunaszerdahelyi VOVO LAND-ben március 20-a, kedd 8.30 és 11.50 között MonteVOVO – kreatív alkotóműhelyt tartanak 0 és 3 év közötti gyermekek részére. Bővebb információ ITT.

 

A Családi Könyvklub szervezésében egy különleges könyvbemutatóra – könyvkeresztelőre kerül sor – Szeretettel, Ági – Találkozz Te is Ágival! címen a dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola koncerttermében. A beszélgetést vezeti Lelkes Kata. Az est vendége Bandor Éva, Jászai Mari-díjas színművésznő. Örömzene: Zagzagel együttes.

 

 

 

Az apácaszakállasi kultúrházban március 20-án, kedden 8.00 és 16.00 óra között tavaszi börzét tartanak, melyre a gyűjtés előző nap történik.

 

Pozsonyeperjesen a helyi óvoda épületében március 20-án, kedden 10.00 és 10.30 között ismét Ringató foglalkozást tartanak.

 

Lég község polgármesteri hivatalában március 20-án, kedden 14.00 órától egészségnapot tartanak, melynek keretén belül teljes egészségi állapot felmérésére van lehetőség. A kivizsgálás  ingyenes. Az érdeklődők az eredményekhez szakvéleményt is kapnak. Amennyiben az illető nem szeretne sokat várni, regisztrációra is van lehetőség a 0949 311 372-es telefonszámon.

 

A nagymegyeri Big Man Pubban március 20-án, kedden 16.00 és 19.00 óra között lemezbörzét tartanak.

 

Nyárasdon március 21-én, szerdán 18.00 órai kezdettel író-olvasó találkozóra kerül sor. Bemutatják Bodnár Gyula legújabb könyvét, az író beszélgetőpartnere Soóky Marián (MKP) nagyszombat megyei képviselő.

 

 

Dunaszerdahelyen állandó meseterápiás csoport indul március 21-én, szerdán 18.00 órakor. A csoport kéthetente találkozik. A foglalkozások célja a női személyiségfejlődés egyes állomásain – kisgyermekkortól egészen felnőttkorig – való végighaladás. Bővebb információ ITT.

 

Dunaszerdahelyen a város művelődési központjban március 21-én, szerdán 18.00 órától Sklut Tibor a Kobukrav önvédelmi rendszer edzője tart előadást azoknak, akiknek fontos a gyermekük biztonsága. Az előadás tartalma a következő: biztonságos gyermekkor projekt bemutatása, megelőzés fontossága, a fekete furgon esete-aktuális bűncselekmények elemzése, biztonságfokozó megoldások, a Kobukrav DSZ alapiskolás szakkörök diákjainak bemutatója, és a nyári önvédelmi tábor ismertetése.

 

Somorján március 21-én a városi művelődési központban a Körúti Színház bemutatja a Kell egy színház musicalt.

 

 

A víz világnapját március 22-én, csütörtökön 9.00 és 13.00 óra között a Nyugat-szlovákiai Vízművek, R.t. szervezésében egy rendezvénnyel ünneplik a somorjai városi hivatal előtti téren.

 

Nagyszombat Megye Önkormányzata és a Csallóközi Múzeum – Dunaszerdahely szervezésében Cseh Péter művészkeramikus és Csukás-Varga Edit akvarell-festőművész  kiállítás ünnepélyes megnyitóra kerül sor 2018 március 22-én, csütörtök 17.00 órától a Csallóközi Múzeum kiállítótermében. A kiállítást Almási Róbert festőművész nyitja meg.vA kiállítás megtekinthető 2018 áprílis 28-ig.

 

 

 

A dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban március 22-én, csütörtökön 19.00 órától a Komáromi Jókai Színház bemutatja a Simai Kristóf és Szarka Gyula Zsugori c. zenés vígjátékát.

 

 

A csilizradványi kultúrház március 22-én, csütörtökön 19.30 órai kezdettel zumba fitness helyszínéül szolgál. A belépő felnőtteknek 3 EUR, míg gyerek részére 1 EUR.

 

 

Dunaszerdahelyen március 23 és 25. között Jobb agyféltekés kurzus lesz.

 

A pozsonyeperjesi faluházban március 23-án, péntek 16.00 órától otthoni gyermekbalesetek című előadást tart a Szlovák Ifjúsági Vöröskereszt.

 

A pozsonyeperjesi kultúrházban március 23-án, pénteken 18.00 órai kezdettel bemutatják a Nyugati fogságban c. dokumentumfilmet.

 

A Nagymegyeri Városi Művelődési Központban március 23-án, pénteken 19.00 órától a Hada-Art Színház előadásában bemutatásra kerül Őrültek tornya vígjáték.

 

A dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban március 23-án, pénteken 20.00 órai kezdettel Coffee JAM Tour – MaO JAM kávéházas hangulatú koncert lesz. A belépőjegy ára tetszőleges felajánlás formájában van meghirdetve.

 

A dunaszerdahelyi NFG klubban március 23-án, pénteken 21.00 órától ConnAction #12 lesz.

 

 

A nagymegyeri Big Man Pubban március 23-án, pénteken 21.00 és 23.00 óra között Rudán Joe koncert lesz. A belépőjegy ára 8 EUR. Bővebb információ ITT.

 

A dunaszerdahelyi MOL Arénában március 24-én, szombaton 8.00 órától Kukkónia Disznótorra kerül sor. A nap szlogenje Kóstold meg Kukkónia hagyományos ételeit és vásárolj be az ünnepekre.

 

 

Bős városban március 24-én, szombaton 8.00 órai kezdettel tavaszi nagytakarítást tartanak a közterületeken.

 

Nagyszarva községben március 24-én a Föld napja alkalmából faluszépítési brigádot tartanak.

 

Dunaszerdahelyen március 24-én, szombaton 10.00 órától a Kuttyomfitty Társulat bemutatja a Cirkusz Florklórikusz c. előadását.

 

Nagypaka községben március 24-25-én 10.00 órától a KMK Dagnik szervezésében Duna cup – 2018. évi József-kupára kerül sor.

 

 

A dunaszerdahelyi MAX bevásárlóközpontban március 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap 10.00 és 18.00 óra között húsvéti programokkal várnak mindenkit. Szombaton nyuszisimogatás és arcfestés, míg vasárnap kézműves foglalkozás és tojásdíszítés a program.

 

A diósförgepatonyi Malkia Park március 24-én, szombaton 10.00 órakor a 2018-as szezonra is megnyitja kapuit. Bővebb információ ITT.

 

A somorjai Kormorán Szállodában március 24-e, szombat 10.00 és 18.00 óra között húsvéti vásárt tartanak, méghozzá élő zene kíséretében. Bővebb információ ITT.

 

Március 24-én Duanszerdahelyen a  Buena coffe house-ban  09.00-19.00 között HÚSVÉTI család és gyermek FOTÓZÁS lesz. Bővebb információk ITT.

 

A nyékvárkonyi sportpálya nagytermében „Add tovább”, hogy van tovább karitatív rendezvényre kerül sor március 24-én, szombaton 13.30-tól. A délutánon az „Add tovább” házikóba helyezhetőek az adományok. A programkínálatban húsvétváró kézműveskedés, arcfestés, bábjáték, valamint a KICSI HANG verséneklő együttes koncertje is szerepel.

 

 

Csallóközcsütörtök községháza előtti parkban március 24-én, szombaton 14.00 órától feldíszítik a „II. Csallóközcsütörtöki tojásfát”, melyre a lakosok által díszített tojások kerülnek.

 

Felsőpatonyban március 24-én 14.00 órától közösségi tojásfa díszítésre kerül sor a kultúrház előtt, miközben az épületben gyermekrajz kiállítás is megtekinthető.

 

 

A Somorjai Városi Művelődési Központban a Szlovákia Magyar Táncháztalálkozó Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete szervezésében Táncfórum estet tartanak 2018. március 24-én Somorja. A program a következő:

– 19:00 órai kezdettel Hégli Dusan koreográfus előadása és kötetlen beszélgetés az előadóval,

– 20:00 táncház. A talpalávalót a Gereben zenekar biztosítja. Táncoktatók Varsányi Zsófia és Botló Ákos.

 

 

Nyárasd községben március 24-én, szombaton 20.00 órától a tavasz legnagyobb partyjával várnak minden szórakozni vágyót. Majka & Curtis Kollányi Zsuzsival karöltve élő koncertet adnak, de színpadra lép még Pápai Joci is. A party hajnalig tart, melyhez DJ Alex és Dj Meszi szolgáltatják a zenét a helyi sportcsarnokban. Bővebb információ ITT.

 

 

Alistál község kultúrházában március 24-én, szombaton 19.00 órától Stula Rock koncert lesz. Belépőjegy ára 7 EUR. Bővebb információ ITT.

 

 

Nyárasd község kultúrházában március 25-én, vasárnap 8.00 és 12.00 óra között mobil véradásra kerül sor. Jelentkezni a poszteren látható telefonszámon lehet.


 

Nagymegyeren március 25-én, vasárnap 15.00 órától IV. Bartók Emléknapot tartanak a városi művelődési központban.

 

 

A pozsonyeperjesi kultúrházban március 25-én, vasárnap 15.00 órától a teadélután keretén belül Szomolai Tibor bemutatja a Maffia és Politika c. könyvét.

 

Az ekecsi kultúrházban A Felvidéki Lányok Társulata március 25-én, vasárnap 16.00 órától zenés-táncos szórakoztató műsort adnak.

 

 

A somorjai Moziban március 25-én, vasárnap 16.00 órától Lemezbörzét tartanak. Bővebb információ ITT.

 

A csenkei kultúrházban március 25-én, vasárnap 18.00 órától Vadkerti Imre – Derzsi György és Kovács Koppány Tartsd magad, Nemzetem c. koncertet adnak. Belépőjegek ára elővételben 5 EUR, míg a helyszínen 8 EUR.

 

 

A Somorjai Városi Művelődési Központban március 25-én, vasárnap 16.00 órától az Alma Együttes ad koncertet. Bővebb információ ITT.

 

Jó szórakozást, kellemes kikacsolódást kívánunk Kedves Olvasóinknak!

 

Összeállította: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!