A tavasz még várat magára, de így sem kell elkeseredni, sok beltéri program lesz most is a magyar fővárosban. A szokásos zenei programkavalkád mellett ezen a hétvégén azok is örülhetnek, akik rajonganak a videojátékokért – vagy éppen az orchideákért. 

 

Kerekes Band, március 24. @A38

 

Magyarország egyik legizgalmasabb világzenei bandája táncra hív mindenkit az A38 hajóra! A boogie-ra előbb a Voodoo Papa melegít majd be mindenkit, majd a kétszeres Fonogram-díjas Kerekesék Deák Bill Gyulával kiegészülve zenélnek majd.  Elővételes jegyek péntekig itt.

 

 hirdetes_300x300  

 

Lars Vogt és a Royal Northern Sinfonia, március 24. @Müpa

 

A világhírű német zongorista és karmester, Lars Vogt vezetésével Beethoven beköltözik szombat este a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe. A Newcastle-i Royal Northern Sinfonia hangszerein fog felcsendülni a német zseni több műve, elsősorban a görög mitológia alakjait idézik majd meg játékukkal. Az est repertoárja: Beethoven: Prometheus-nyitány, G-dúr zongoraverseny, IV. (B-dúr) szimfónia. Jegyek itt kaphatók.

 

 

V4 Future Sports Festival; március 23-25. @BOK Csarnok

 

A cím ne tévesszen meg senkit: nem futurisztikus jövőbeli sportágakat lehet látni hétvégén a BOK Csarnokban, hanem a rohamosan fejlődő e-sport magyar, szlovák, cseh és lengyel reménységeit. A videojáték-bajnokság nagy dolog a hazai gamereknek, Magyarországon még sosem volt ilyen jelentőségű e-sportverseny, ahova a műfajban igazán nagy névnek számító játékosok is érkeznek. A fesztivál célja amellett, hogy 1 millió eurós összdíjazású bajnokság, a nagyközönséggel szeretné megismertetni a videojátékok és a gamerek világát. Négy különböző játékban mérik majd össze a tudásukat a versenyzők: CS:GO, FIFA, League of Legends és Clash Royale. A belépés egész hétvégére ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

 

Garden Expo, március 23-25. @Budapest Sportaréna

 

A kertek, erkélyek és úgy egyáltalán a növányek rajongói számára valóságos paradicsom lesz hétvégén a Sportaréna, ahova három napra beköltözik a természet. A kiállítás fő témája a kerttervezés: minden létező, ezzel kapcsolatos praktika, ötlet és kiegészítő megvásárolható lesz hozzá, ráadásul idén az Orchidea Ünnep is helyet kap a kiállításon – hazai és külföldi nemesítők egyaránt igazi különlegességekkel várják az érdeklődőket. De arra is tökéletes alkalmat kínál az expo, hogy ötleteket és fortélyokat lessünk el a saját kertünk/erkélyünk kialakításához. Több jegytípus is elérhető, mégpedig itt.

 

fotó: Élményem.hu

 

National Theatre Live: William Shakespeare: Hamlet, március 27. @Uránia 

 

Az Uránia mozi már jó ideje beszállt a brit National Theatre programjába, ahol nagysikerű londoni darabokat közvetítenek a vásznon keresztül. Benedict Cumberbatch-t már láthatták a nézők a NTL közvetítése által a Frankensteinben, most Shakespeare klasszikusának címszerepében kápráztat el. Az előadás kétszer látható, a márciusi dátumon kívül még egyszer júniusban, ám a jegyek gyorsan fogynak, még itt kapható el néhány darab.

 

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Nyitókép: LonelyPlanet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!