A hét leginkább várt eseménye kétségkívül a csütörtöki Metallica-koncert, amire három óra alatt az összes jegy elfogyott még novemberben. Nem csak James Hetfieldék  vannak a világon: szerdától igazi filmfőváros lesz Budapest, ahol a jubileumi 25. Titanic Filmfesztivál uralja majd a mozikat. Emellett zenei jubileumok is akadnak, ünnepel a Beatrice, Ákos és a Halott Pénz is. 

 

Titanic Filmfesztivál, április 4-13. @Budapest több mozijában

 

Magyarország legnagyobb filmfesztiválja immáron 25 éves, idén is olyan ínyencségekkel várják a nézőket, amelyeket egyébként nem feltétlenül mutatnának be nálunk szélesvásznon. Nagyjából 45 filmet láthat az, aki minden vetítésre beül (a legtöbb filmet 2-3 időpontban vetítik, így tényleg mind elcsíphető a fanatikusok számára), ebből 9 versenyez a Hullámtörők-díjért, amelyet hagyományosan a fesztivál utolsó napján osztanak ki. Az idei zsűriben Török Ferenc rendező, és Dobos Tamás operatőr mellett Borbély Alexandra, felvidéki színésznő is helyet foglal. A részletes program és a fesztivál minden fontos tudnivalója az alábbi linken elérhető.

 

 hirdetes_810x300  

 

Nagy Feró életmű koncert – Beatrice 40, április 7. @Papp László Budapest Sportaréna

 

A „nemzet csótánya” összekötötte saját életműkoncertjét a Beatrice 40. születésnapjával – végülis a kettő nagyon szorosan összefonódik. Több évtizedes pályafutása során a magyar új hullámos zene egyik legnagyobb alakjává nőtte ki magát, a Beatricé-vel, és az (ős)-Bikinivel rengeteg halhatatlan klasszikust alkotott. A színpadon több előadóművész csatlakozik majd Feróékhoz: Kalapács József, Varga Miklós, Gidófalvy Attila, Donászy Tibor, Mező Misi, Pásztor Anna, ef Zámbó István és Wahorn András.

 

 

Ákos 50. jubileumi duplakoncert, április 7-8. @Müpa

 

Kovács Ákos, a Kossuth-díjas énekes-dalszerző április 6-án ünnepli 50. szülinapját, ezzel együtt kereken 30 éves karriert tudhat maga mögött. „Az idei koncertszünet után jó érzés lesz újra színpadon állni, ráadásul ilyen rangos környezetben. A helyszínhez méltó előadást tervezünk, de nem maradhat el az elmúlt három évtized néhány vicces vagy izgalmas pillanatának megidézése sem. Hangvételében talán az Andante vagy a 40-es koncertsorozathoz lehet hasonlítani azt, amit most tervezünk, de minden korábbi előadásunktól különbözni fog” – nyilatkozta az énekes a szülinapi produkcióról.  Jegyek még akadnak mindkét napra itt.

 

 

Halott Pénz, április 6. @Papp László Budapest Sportaréna

 

El sem hinné az ember, hogy a Halott Pénz zenekar bőven benne jár már a pubertás korban: idén áprilisban ünneplik fennállásuk 14. évfordulóját. Ennek örömére három állomásos arénaturnéval köszöntik fel magukat és a rajongókat, emellett pedig hangolnak a fesztiválszezonra. Az első két – győri és debreceni – állomás már megvolt, most a mindent elsöprő fináléra készülnek Budapesten. A jegyekkel sem árt sietni, mert ugyan sokan beférnek az Arénába, az első két állomás tapasztalatai alapján akár telt ház is lehet.

 

 

Lara Fabian, április 8. @Papp László Budapest Sportaréna

 

A Je T’aime című számmal világhírűvé vált belga-olasz énekesnő tavaly megjelent új albumát, a Camouflage-t turnéztatja éppen világszerte, amely egyébként az első angol nyelvű lemeze. Fabian nem is olyan régen, 2016-ban volt Budapesten, ahol elsöprő sikert aratott dalaival. Most azt ígéri, hogy a régi slágerei mellett új oldalát is megmutatja majd az Arénában. 

 

Összeállította: Polák Zsóka

Nyitókép: Flyerz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!