Ez a hét Budapesten az ünneplésről szól : kamaszkorát ünnepli meg az A38 hajó, a Városligetben a májust köszöntik, a Müpában a brit klasszikusokat, a jégen pedig a bajnokokat. 

 

Műveltségi vetélkedő, április 25. @Grund

 

Aki szeretné megmérettetni eszét és tudását, annak remek alkalmat kínál a Kaszás Attila Diákkör április végi műveltségi vetélkedője. A kvíz során változatos témakörökben lehet tudást tesztelni, így nem árt minél sokoldalúbb csapattal nekivágni. Van is miért, hiszen a győztesek napijegyeket nyernek az idei gombaszögi fesztiválra, illetve képviselhetik az ott megrendezésre kerülő döntőn a KAD-ot. A szervezők pedig azt ígérik, hogy a többi dobogós sem marad  ki, némi szeszes itallal honorálják majd igyekezetüket.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: KAD Facebook

 

A15! Fesztivál, április 24-május 7. @A38 

 

Idén ünnepli fennállásának 15. születésnapját az A38 (nem a hajó, az sokkal régebbi), és hogy máshogy ünnepelné meg a bulihajó saját születésnapját, ha nem egy saját fesztivállal? A kéthetes ünneplésben részt vesz a magyar könnyűzene krémje, csupa olyan zenekarok, akik sokszor léptek már fel a Duna hullámain a hajó gyomrában. Lesz 30Y, hiperkarma, VHK, neo, Mary PopKids, de itt ünnepli születésnapját a Nouvelle Vague, a Mystery Gang, az Akkezdet Phiai és az Anima Sound System is. A részletes programot itt lehet böngészgetni.

 

fotó: Recorder.blog

 

Kings on Ice, április 29. @Papp László Budapest Sportaréna

 

Evgeni Plushenko és Edvin Marton összeszokott kettőse már hosszú évek óta járja a világot, most ismét Budapestre érnek. Plushenko talán a valaha élt legnagyobb műkorcsolya-csillag, többszörös olimpiai bajnok hiába vonult vissza, jeges-zenés showjával továbbra is elkápráztatja a világot. Mellette  Adelina Sotnikovát (olimpiai bajnok) Alexander Smirnov-Yuko Kawagutit (Európa bajnok), Tomas Vernert (Európa bajnok) és Florent Amodiot (Európa bajnok) is a jég királyai között láthatjuk, a zenét pedig nem más szolgáltatja, mint Plushenko jó barátja, a magyar hegedűművész, Edvin Marton. Jegyek itt kaphatók.

 

Fotó: jegy.hu

 

God Save the Queen! – a brit klasszikusok legjava, május 1. @ Müpa

 

A Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar hagyományt csinált abból, hogy május elsején komolyzenei koncerttel örvendezteti meg a nagyérdeműt, és ez idén sem lesz másként. A Klasszikus Kedvencek idei témája a „God Save the Queen! – a Brit klasszikusok legjava”, ennek megfelelően Hámori Máté vezénylésével Britten, Williams vagy Haendel klasszikusai is megszólalnak, Ott Rezső brit kocsmadal-válogatásából is mókás ízelítőt adnak. A koncert végére különleges, titkos meglepetéssel készülnek a szervezők, a jegyeket itt lehet beszerezni.

 

Városligeti Majális – április 28 – május 1. @ Városliget

 

A küszöbön a május, ezzel együtt a majálisok időszaka. A Városliget igazi vásári forgataggá változik, ahol az egész család megtalálhatja a neki megfelelő szórakozást: árusok, játszóházak, délelőtt gyerekprogramok, a felnőtteknek pedig sztárfellépők sora biztosítja a szórakozást. 4 nap alatt 16 fellépő – köztük Gáspár Laci, Pápai Joci, az Irigy Hónaljmirigy és Nagy Feró – szórakoztatja majd a nagyérdeműt Budapest szívében. Programok az alábbi linken.

 

fotó: Budapestfeszt

 

Összeállította: Polák Zsóka

Nyitókép: Daily News Hungary

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!