A korai nyárnak megfelelően a magyar fővárosban is elkezdődik a hangolás a fesztiválszezonra. Megnyílt a Budapest Park, az ELTE fesztiválja várja hétvégére az egyetemistákat, de Anastasia is hazánkba látogat. Vasárnap el lehet dönteni, mit szeretnénk ünnepelni: az Európa-napot vagy a Bűvészet napját – mindkettő alkalmából rengeteg program várja az érdeklődőket. Emellett pedig a vegánok is örülhetnek, a Westend tetőterasza hétvégére gasztromennyországgá változik.

 

Irie Maffia, május 10. @ Budapest Park

 

Ismét megnyitott a nyári szezonra Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, állandó visszatérő fellépőjük, az Irie Maffia pedig azonnal fel is avatja a deszkákat. Az ország egyik legnépszerűbb zenekara tavaly nyitotta a parkos szezont (idén a Margaret Islandé volt a megtiszteltetés múlt héten). Az Irie-koncertekre jellemző tempóban kapkodták el a jegyeket, néhány viszont akad még ezen a linken.

 

 hirdetes_400x285  

 

Lágymányosi Eötvös Napok, május 8-11, @ Lágymányosi campus

 

A budapesti egyetemisták mind tudják, hogy a LEN nyitja a buliszezont, ez az év első nagyobb, a nyári fesztiválszezonra hangoló bulisorozata. A most tizenegyedik alkalommal megrendezett LEN sokáig a legnagyobb ingyenes egyetemistafeszt volt a fővárosban, és idén már ugyan van belépő, de az ELTE „polgárainak” továbbra is ingyenes. A háromnapos fesztiválon szokás szerint főleg a koncerteken lesz a hangsúly, fellép Majka&Curtis, a The Biebers, Andro, Korda Gyuri Balázs Klárival, de elhozza DJ setjét a Pendulum is.

 

fotó: LEN Facebook

 

Vegan Food Fest, május 10-13, @ Westend Millenium tetőkert

 

Vegánok figyelem! Május második hétvégéjén nem kell az étlapokon vadászni a vegán fogásokat, mert a Westend tetőkertjében összehívják az ország legjobb vegán éttermeit és cukrászdáit, hogy bemutassák ételeiket. A Vegan Food Fest az ország legnagyobb olyan jellegű rendezvénye, ahol a növényi alapú ételek sokszínűségébe nyerhetnek betekintést a látogatók. Érdemes üres gyomorral érkezni, ráadásul a megrögzött húsevők is bátran kilátogathatnak: a normál étrend vegán megfelelői is megkóstolhatók lesznek ezzel bemutatva, hogy egyáltalán nem egy unalmas étrendről van szó. Ráadásul még az Anima Sound System is fellép!

 

fotó: bevezetem.eu

 

Anastasia, május 13. @ Tüskecsarnok

 

A 2000-es években nem volt rádió, ami ne játszotta volna a jellegzetes hangú énekesnő dalait. Anastasiánál később mellrákot diagnosztizáltak, ám legyőzte a gyilkos kórt, és visszatért, jelenleg új lemezével, az Evolutionnal turnézik. Az énekesnő gyakori látogató az országban, legutóbb 2016-ban járt nálunk.

 

Magyar Bűvészet Napja, május 13. @ Vigyázó Sándor Művelődési ház

 

A legendás magyar bűvész, Rodolfo születésnapja alkalmából immáron hatodjára rendezik meg Budapesten a bűvészek dzsemboriját, a Magyar Bűvészet Napját. A Vigyázó Sándor Művelődési Házban lesz minden, amit egy valamirevaló bűvésznapon el lehet képzelni: előadások, oktató szemináriumok, kellékvásár, Rodolfo-kiállítás, sőt, az ország legjobbjai megmérettetik magukat a nagy éves magyar bűvészversenyen is. Az esemény egyes részei ingyenesen látogathatók, de a legtöbb program jegyköteles.

 

 

Európa-nap, május 13. @ Szabadság tér

 

Holott hivatalosan május 9-én ünneplik az Európa-napot, a hét közepén kevésbé lehetne méltó módon megünnepelni, vasárnap viszont egésznapos programáradattal várnak mindenkit a szervezők. Reggel futóversennyel indul a nap – mivel 14 éve EU-tag Magyarország, ezért szimbolikusan 14 kilométeres a táv is, amit váltóban is lehet teljesíteni. Délelőtt főleg gyerekprogramok – koncertek és bábelőadás – kapnak helyet, délután-este pedig ismert fellépők szórakoztatják a közönséget: fellép többek közt Hangácsi Márton, a Pál Utcai Fiúk és a Budapest Bár is. A részvétel ingyenes, a futóversenyre regisztrálni kell.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Nyitókép: dreamstime.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!