Hiába a korai nyár és harminc fokok, a hétvégén közeleg a tél… már ami a Budapest Sportarénát illeti. A Trónok harca zeneszerzője ugyanis élőben vezényli majd a világhírű dallamokat, de emellett lemezt mutat majd be a Vad Fruttik, a kutyabarátok egy pikniken gyűlhetnek össze, Michelin-csillagos séfektől lehet majd főzni tanulni, a Vajdahunyad vára pedig visszarepít a középkorba. 

 

Kutyás Piknik, május 19. @ Dürer Kert

 

A Dürer Kert a hétvégén a kutyák paradicsomává változik, ott gyűlnek ugyanis össze a kutyatartók egy igazi állatbarát piknikre. Az egésznapos rendezvényen fajtatalálkozók is lesznek: a pincserek, bulldogok, tacskók és spánielek közösségi csoportjai biztosan kilátogatnak, de természetesen jótékony célt is szolgál a piknik. Kint lesznek ugyanis különböző állatvédő szervezetek is, hogy adománygyűjtéssel segítsék a nehéz helyzetű állatokat és az őket támogató szervezeteket. Emellett vásár is lesz, ahol kézműves kutyás termékeket lehet majd vásárolni a kedvenceknek. A belépés ingyenes, de a részvétel feltétele, hogy minden kutyásnál ott legyen kedvence érvényes oltási könyve.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: Programturizmus

 

Vad Fruttik lemezbemutató, május 19. @ Budapest Park

 

Likó Marciék május 16-án új albummal jelentkeznek, amit aztán a hétvégén élőben is a közönség elé tárnak a Budapest Parkban. A Szabad.vagy már a hatodik stúdióalbumuk, amely továbbra is erős dalszöveget és az eddigieknél leheletnyivel több elektronikus hangzást ígér. A jegyek nagyon gyorsan fogynak, itt lehet még lecsapni rájuk.

 

 

Game of Thrones feat. Ramin Djawadi, május 18. @ Papp László Budapest Aréna

 

Nálunk is egyre népszerűbbek a filmzenei koncertek, megidézték már Budapesten a Harry Potter és a Csillagok háborúja filmzenéjét is, most pedig közeleg a tél, azaz a világ talán jelenleg legnépszerűbb sorozata, a Trónok harca dallamai érkeznek meg a fővárosba. Nem más vezényli őket, mint a sorozat állandó zeneszerzője, Ramin Djawadi, aki nem kis név a szakmában: a Trónok harca mellett ő szerezte a Westworls, A szökés és a Vasember zenéjét is. A zeneszerző zenekarával az európai turné keretein belül érkezik hozzánk, hogy megidézze az eddigi hét évadot, és kicsit enyhítse azt az időt, amíg a befejező évadra kell várni. A jegyhez különböző fantázianevű csomagok válthatók, az egyikhez többek közt vastrónos fotózkodás is van: jegyek itt.

 

 

Gourmet Fesztivál, május 17-20, @ Millenáris Park

 

Magyarország legnagyobb gasztrofesztiválja idén minden eddiginél nagyobb dobásokkal készül: a hazai éttermek, borászatok és cukrászatok bemutatói mellett ismét egy sor Michelin-csillagos séf érkezik majd hazánkba, a legnagyobb név Heinz Reitbauer, aki a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje. Emellett a szakma hazai nagyjai is ott lesznek a fesztiválon, de a vidéki éttermek is képviseltetik magukat. A fesztivál idei témája a gombóc, a kaviár és a pezsgő, ezen a vonalon lehet majd a legtöbb ízre és ötletre számítani. Közös ebédek is workshopok lesznek, aki tehát szereti a gyomrát, a minőségi ételeket és még a sztárséfek fortélyait is ellesné, azoknak erre tessék.

 

Fotó: Programturizmus

 

Miénk a Vár! – Várfesztivál a Vajdahunyad várában, május 19-21.

 

Hétvégén egy kicsit mindenki a sajátjának érezheti a Városligetben található Vajdahunyad várát, a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum jóvoltából ugyanis igazi lovagkori vásárhangulat költözik majd a falak közé. Idén Szigetvár, Siklós, Eger, Visegrád, Esztergom, Sárospatak, Vaja mutatja be tradícióit és kultúrájukat, emellett pedig rengeteg program várja az érdeklődőket a legkisebbektől a legnagyobbakig. Lesz fegyverbemutató, lovagi torna, kisvasút, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, bábelőadás, zene, tánc. A belépés ingyenes, a részletes program itt érhető el.

 

Összeállította: Polák Zsóka

Fotó: hungarybudapestguide.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!