Budapesten szinte minden program a nyárra hangol: a Brains a Parkban, a Dürerben pedig a jazz-zenészek. A Sziget Fesztivál előtt a gyerekek kapják meg a Hajógyári-szigetet egy egyhónapossá bővített gyereknapon, ráadásul a Müpa garázsában is lehet majd bulizni. Ja és Lenny Kravitz is benéz.

 

Brains Nyárindító, június 1. @ Budapest Park

 

Ha valamivel, akkor a Brainsszel garantáltan meg lehet tölteni mindenféle nézőteret, szinte kötelező jelleggel ők nyitják és/vagy zárják a szezont. Idén sem indulhat a nyár nélkülük, ráadásul a rajongók kiéhezettek lehetnek: a februári teltházas duplakoncertjük óta nem léptek fel Budapesten. A jegyek gyorsan fogynak, de még elcspíhető néhány itt. Közvetlenül utána levezetésképp a méltán híres NeccPartyn tudja mindenki kitáncolni magából a benneragadt energiákat.

 

 hirdetes_400x285  

 

Nyárköszöntő Jazz Fesztivál, június 1-2. @ Dürer Kert

 

Nem csak a Budapest Parkban, de a Dürer kertben is nagyon beindítanák már a nyarat – csak ők inkább a jazz-zel teszik mindezt. A smooth jazztől a funky-ig minden megtalálható lesz majd, amire a műfaj kedvelői csak vágyhatnak. A hazai zenekarok mellett elsőként hallható Magyarországon a kétszeres Grammy-díjas amerikai jazz gitáros Paul Brown. A kétnapos fesztivál délutáni programjaira ingyenes a belépés, az estiekre azonban már jegyet kell váltani, ami az alábbi linken lehetséges.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dQ8BRBw31ko

 

Garázsband Fesztivál, június 2. @ Müpa 

 

Felmerülhet a kérdés, miért az ország egyik legmodernebb zenei létesítményében rendeznek garázsband fesztivált, mikor megannyi hangulatosan lepukkant kis klub van városszerte. A szervezők azonban ötletesek, a Müpán belül egy olyan helyszínen kap helyet a minifesztivál, ahol az év többi napján inkább csak fékcsikorgás és ajtócsapódás jelenti a „zenét”. A Müpa teremgarázsa igazi undergound koncertteremmé alakul át, ahol 5 feltörekvő zenekar mutathatja be tudását. Ők pályázás útján, a Müpa szakmai zsűrijének pontjai alapján jutottak el idáig: fellép a PsyPorn, az Úrfi, a Touch Me Not, a MADRAPUR és a LivingRoom. Az est házigazdája a Firkin, természetesen ők nyitják a bulit. A belépés ingyenes, itt lehet megnézni a részletes programbontást.

 

 

Gyerek Sziget, június 2-24. @ Hajógyári-sziget

 

Még mielőtt a Hajógyári-szigetet ellepnék az egész Európából idesereglő turisták, négy hétvégére a gyerekek szigetévé változik. A program szervezői évek óta kitolják a gyereknapot egy egész hónapra, hogy mindenki ki tudja magát viháncolni.  A négy hétvégén közel  40 helyszínen kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárakkal, sportprogramokkal, koncertekkel, színházi- és bábelőadásokkal, tánctanítással, kalandparkkal, cirkuszi programokkal, baba játszóházzal várják a gyerkőcöket. A belépés ingyenes, a részletes programfüzet itt található.

 

forrás: Gyerek Sziget Facebook

 

Lenny Kravitz, június 3. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Igaz nem az új albumát jön bemutatni – a Raise Vibration az előre beharangozott tavaszi megjelenés helyett szeptember 7-én érkezik -, attól még nem lesz kevésbé nagy élmény Lenny Kravitzt ismét látni. Az európai turné a készülő album címét kapta, és nem csak Budapestet, hanem Pozsonyt is érinti, ahol június 5-én lép fel.  Ezen kívül is rengeteg helyszínen elcsíphető az amerikai énekes-dalszerző Európaszerte, egészen július végéit a kontinensen marad. Jegyek még kaphatók ezen a linken.

 

Összeállította: Polák Zsóka

 

Nyitókép: Nicolas Vollmer/Flickr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!