Ha a Király nem is támad fel, Priscilla Presley és egy szimfonikus zenekar megteszi a tőlük telhető maximumot azért, hogy Elvis szellemét megidézzék. A héten még a könnyűzenészek is a klasszikus felé kacsintgatnak: szimfonikus zenekarral lép fel a Quimby, a hazai raptehetségek is nagyzenekari körítést kapnak, ráadásul John Williams zenéit is eljátsszák a FILMharmonikusok. Idén is bulival gyűjt adományokat a Tilos Rádió, de a sörre szomjazók is válogathatnak a folyékony kenyér és a programok közül. 

 

Priscilla Presley: Elvis – The Wonder of You, június 6. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Hiába halott Elvis Presley évtizedek óta, továbbra is meg lehet töltnei a nevével az arénákat, és ezt az özvegye, Priscilla Presley is jól tudja. A The Wonder of You-turné persze nem ígéri, hogy feltámasztja a Királyt, de videók és egy szimfonikus zenekar segítségével megidézik a halhatatlan jelenséget. A már 73 éves özvegy is a színpadra lép, hogy megossza az énekessel kapcsolatos élményeit a közönséggel. Jegyek még kaphatók itt.

 

 hirdetes_810x300  

 

Belvárosi Sörfesztivál, június 6-10. @ Szabadság tér

 

A héten sem maradunk sörfesztivál nélkül, de hogy a Szabadság tér sem maradjon egy hétvégén fesztivál nélkül, most ott mérik majd az isteni nedűt. Idén 250 féle közműves fajtából választhatunk, és természetesen lesz mivel lefojtani a sok sört, hiszen Food Truck show is társul a programhoz, ahol a szokásos sörös-fesztiválos ételekkel várják a vendégeket. A részvétel majdnem ingyenes – azért csak majdnem, mert a fogyasztáshoz szükséges poharat meg kell vásárolniuk a látogatóknak – igaz, utána haza is vihetik. A sör mellé koncertek is dukálnak, szerdától vasárnapig minden délután és este fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt, a program itt érhető el.

 

Fotó: www.sorfesztival.hu

 

Csehszlovák sörözés, június 6. @ Čech In

 

Akinek nem kell egy egész sörfesztivál, csak egy este, ráadásul inkább a cseh sörökben merülne el hazai társaságban, azokat szerda este vár a szokásos havi Csehszlovák sörözés. Ezúttal a Čech Inben mérik a cseh söröket és a jó társaságot, a Facebook-eseményhez itt lehet csatlakozni.

 

Fotó: Csehszlovák sörözés Facebook

 

Fővárosi Rapcirkusz, június 7. @ Budapest Park

 

Rapet és cirkuszt a népnek! – gondolták a szervezők, és összecsődítették egy fellépés erejéig a hazai hiphopszcéna krémjét. Mindezt nagyzenekaros körítéssel tárják majd a közönség elé, a legnépszerűbb hazai DJ-ket, MC-ket és rappereket négy trombita, három harsona, egy basszusharsona, két alt, két tenor és egy bariton szaxofon, dob, basszusgitár, gitár és billentyű kíséri majd. A közreműködők listája hosszú, de többek közt ott lesz a Parkban az Irie Maffia, az Akkezdet Phiai, a Hősök, Sena, és a Sub Bass Monster is. Jegyek és bővebb információ itt.

 

 

TILOS maraton, június 8-17. @ Dürer Kert

 

Amellett, hogy az ország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja, elsősorban adománygyűjtő rendezvényként funkcionál a Tilos Rádió éves eseménye, a Tilos Maraton. Idén kilenc napon keresztül merülhetünk el a hamisítatlan undergroundban a Dürer Kertben, de mellé természetesen társul rengeteg egyéb program is: a koncerteken túl bográcsozás, tombola, tematikus napok köré épített izgalmak várnak mindenkit. A részletes program itt érhető el.

 

John Williams: Filmharmonikusok, június 10. @ Papp László Budapest Sportaréna

 

Tovább folytatódik a filmzenei koncertek térnyerése, a Trónok harca-koncert után ismét a Birodalmi induló csendül majd fel az Arénában. A Budafoki Dohnányi Zenekar két évvel ezelőtt már sikeresen idézte meg John Williams életművét, idén, a 25. éves fennállásukat ünneplő zenekar előadásában ismét felelevenedik a Jurrasic Park, az Indiana Jones, az E.T, a Harry Potter, a Reszkessetek betörők, na meg persze a Star Wars világa is. Jegyek még kaphatók az alábbi linken.

 

 

QUIMBY és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertje, június 10. @ Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

A Quimby nem hiába Magyarország egyik legfontosabb fesztiválzenekara: fellépéseikre órák alatt fogynak el a jegyek, és bármekkora színpadot kapnak, megtöltik a nézőteret. Mégsem dőlnek hátra, folyamatosan az újabb kihívásokat keresik, amilyen a soron következő fellépésük: először lépnek fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, méghozzá az Óbudai Danubia Zenekarral, hogy eddig nem hallott, szimfonikus átiratban adják elő dalaikat. A klasszikus zene és a rock and roll Quimby-féle ötvözésére itt lehet jegyeket kapni.

 

Fotó: lorincijegyiroda.hu

 

Összeállította: Polák Zsóka

Nyitókép: Transat.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!