2018. június 28. (csütörtök), 10.00 óra – Losonc, Városliget

 

Évzáró Ringató és családi piknik

 

 

 hirdetes_400x285  

2018. június 22. (péntek), 16.00 óra – Losonc, B.S. Timrava Színház

Az élet szép …. a losonci Kármán József Alapiskola és Óvoda tanulóinak gálaműsora.

 

 

2018. június 24. (vasárnap), 18.00 óra – Losonc, Zsinagóga

More chassidic songs – Haszid dalok és dallamok a Baruch Myers, Boris Lenko, Jozef Lupták és Miloš Valent kvartett előadásában. A kvartett egy szlovákiai turné keretében látogat Losoncra.

 

 

2018. június 24. (vasárnap), 17.00 óra – Péterfala, Almáspuszta, A Völgy

Kettős világban – P. Magyarosi Imola egyéni előadása

 

Mit tud a vers hozzáadni a mindennapjainkhoz? Olvasunk-e verseket? Ha igen, milyen indíttatásból? Van-e szükség mapság a versre? Miért ez a sok elfojtás és öncenzúra Nemes Nagy Ágnes műalkotásaiban, amikor a költészet a megszólalás és az olvasás gyönyöre kell, hogy legyen? Képesek vagyunk-e tudatosan követni és formába zárva megfigyelni, hogy az elsődleges érzelmeink és a tapasztalataink hogyan oltják ki, vagy éppen táplálják egymást?

 

Hogyan válhat személyes élménnyé a vers(mondás) a mai diákság számára? Hogyan lehet kimozdítani a diákságot az iskolai padok mögül, behozni őket egy számukra idegen színházi térbe, és bevonni őket egy közös játékba, melynek témája maga az iskolai tananyag, az a tanagyag, amely nem “kötelező”, hanem “létfontosságú” az önmagunk megismerési folyamatában.

 

P. Magyarosi Imola Nemes Nagy Ágnes írásaiból és vallomásaiból összeállított egyéni előadása arra keresi a választ, hogy a műalkotások révén hogyan találunk rá az emberre.

 

Medvesalja fényképe.

 

2018. június 25–július 1. – Egyházasbást, Mogyoróskút

Feredőépítő kaláka a Medves alatt

 

A táj arckép. A tájat létrehozó, alakító ember önarcképe. Történeti változása azonos az emberi tudat metamorfózisával. Feladatunk, hogy megértsük azokat a folyamatokat, amik létrehozták a külső hatásokat, amik alakították és belső folyamatait, amelyek valami felé viszik. Az ember a természet része, ahogy a táj az emberé. Nemcsak lenyomat, nemcsak tükörkép, hanem egyéniség a maga sorstörténetével. Egymás nélkül értelmezhetetlenek, megismerhetetlenek. Ez érdekel minket: milyen kapcsolatban vannak egymással, és milyenné váljék ez a kapcsolat a 21 században?

A kalákázók részére a szállás és étkezés biztosítva van!

Ha te is aktív válaszkereső vagy és részese szeretnél lenni egy fejlődési folyamatnak, akkor jelentkezz az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon: [email protected], +421911615896

 

 

2018. június 27. (szerda), 18.00 óra – Egyházasbást, Bed & More Pogányvár

 

Egygitáros est Zselenszky Tamással

 

„Éljetek kalákában, forduljatok a néphagyományhoz, működtessétek a vidéket, fejtsétek meg a régiek üzenetét, örökítsétek gyermekeiteknek, és ajándékozzátok minden népnek, hogy töltekezhessenek!

Legyetek jó szomszédok, adjatok bölcsességetekből mindenkinek, aki kér… nem beavatkozva, nem térítve, hanem rendelkezésre állva, felmutatással, ajándékozva, barátságban!

Őseink előtt a legszentebb dolgok egyike volt a barátság, a háttársság. Legyetek barátok, a kapott család mellett választott testvéreitek legyenek!”

 

 

Összeállította: Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!