Ezen a héten is érdekes programok várják az érdeklődőket a Losonci járásban. Megismerheti a kerámia titkait egy gyermekprogramokkal egybekötött szimpóziumon. A sportolni vágyók vagy kihívást keresők az Ipolyi Futóversenyen vagy a pogányvári gyalogtúrán próbálhatják ki magukat. Azoknak pedig, akik pedig csemetéjüknek kedveskednének, két érdekes programot is tudunk ajánlani. 

 

2018. július 21. 13:00  óra, Losonc, Nógrádi Múzeum és Galéria.

 

Érintsd meg Nógrádot: fedezd fel a kerámiát.

 

Bemutatkoznak a 30. Kerámiai szimpózium résztvevői, előadások hangzanak el a Nógrádi és Gömör-Kishonti fazekasságról, a füstös kerámiáról, melyet a gyakorlatban is ki lehet majd próbálni. Kiértékelésre kerül a 2018-as Kerámia Napok tábora. Az érdeklődők megismerkedhetnek az ásatásokon előkerült kerámia  restaurálásával, s  lesznek gyermekprogramok is.

 hirdetes_810x300  

 

2018. július 21. 18:00 óra,  Losonc, B.S.Timrava előtti tér

 

Losonc-Rapp Ipolyi futóverseny, 6. évfolyam.

 

A kb. 7 km-es távot különböző kategóriákban tehetik meg az érdeklődők, közöttük  Nordic Walking hívei is. A verseny nyitott, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

2018. július 22. 8:30 óra, Egyházasbást, Bed & More Pogányvár – gyalogtúra

 

Vezetett gyalogtúra: Pogányvártól Sőregig

 

Túravezető: Kovács Roland, Táv: 12 km
Részletek:

 

Indulás: 9:00,  Várható érkezés: 18:00 (legkorábban 16:00)

 

A Pogányvár Fogadótól autókkal átmegyünk Óbástba. Óbást központjába hagyjuk a járműveket. Elindulunk az Óbásti tanösvényen, megnézzük az Óbásti-tavat a szigettel és innen pedig feltúrázunk a Pogányvár fennsíkjára. Megpihenünk az Ördög János szikla feletti kilátónál, majd aztán útnak indulunk Sőregre. Ha erőnk és kedvünk engedi felmegyünk a sőregi Bagolyvárba. Menetrenszerinti autóbusszal jövünk vissza Óbástba.

 

Hogy miért is érdemes még velünk túrázni? Megtudhatod itt

 

2018. július 23.-28., Péterfala-Almáspuszta, A Völgy

 

Lovas és LEGO-robotépítő gyerektábor

 

 Részletek:

 

Ragadd meg az egyedülálló lehetőséget, ha:

 

…szeretnéd játékosan és izgalmasan elsajátítani a robotépítés alapjait, mindeközben élménydúsan kapcsolatban maradni a természettel?!
Mindezt a LEGO Mindstorm legújabb építőkockáiból. Megtudhatod hogyan lát, halad és érzékel egy robot, mindezt a Talenentum alapítvány tapasztalt mentorai segítségével, akik az idei FLL2018-on (Lego Robotikai Világverseny, részletek: talentum.net) összesítettben 1. helyezettek lettek!
Te is építesz, programozol és végigviszed a missziót, mindezt napi két robotikai blokkban, és hogy ne kockulj el nagyon közben, lovas barátaink megtanítanak a lovak szeretetére és a hagyományos íjászat csodájára…

 

…ha jól figyelsz és játékos ügyességel tanulsz, a táborunk végére saját robotot is építhet a csapatod és pontosan célbatalálsz az íjjal is!
Rájössz, hogy a robotok világa könnyebben megismerhető, mint azt gondolnád! Processzorok, szenzorok, szervók, fogaskerekek, legó! Gyere, játsz és tanulj! Nem sci-fi, ez valóság.

Mindezt fokozatosan, élvezhetően, motiváltan és a felvidéki Barkóság gyönyörű és tiszta természeti környezetében. Helyszín: Gömörpéterfala (Petrovce, Banskobystrický, Slovakia), Almáspuszta – Völgy.

 

 

2018. július 30. – augusztus  4., 2. Gyermek élet tábor

 

A nyári gyermek élet tábor a Völgyben kenyérsütéssel, gyógynövénygyűjtéssel, íjászattal, madármegfigyelő túrával, mesedélutánnal és rovásírással.

 

Nemezeléshez, kerámiakészítéshez helyet és alkalmat biztosítunk.
Érdeklődni, jelentkezni a [email protected] címen is lehet.

 

 

Összeállította: Puntigán József

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.