Ismét egy nagyívű, a hazai, a kárpát-medencei és a geopolitikai történéseket is értékelő, jövőbe mutató beszédet tartott Orbán Viktor Tusványoson.

 

A tusnádfürdői szabadegyetem szombati napján tartott fórumán a magya miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Magyarország 2030-ig az Európai Unió 5 legjobb állama közé kíván tartozni. Úgy gazdasági, infrastrukturális, mint életminőségbeli tekintetben.

 

Ennek érdekében a Fidesz – KDNK kormány először az ország dolgait rakta rendbe, majd szeretnék a szomszédaikkal is rendezni a kapcsolataikat, hogy egy megerősödött Közép-Európán keresztül megtalálják a hatékony válaszokat a világpolitikai kihívásokra is.

 

 hirdetes_300x300  

Orbán Viktor szerint a jelenlegi liberális brüsszeli politikai elit megbukott, melyről a jövő évi Európai Parlamenti váasztások fogják kiállítani a bizonyítványt.

 

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, az egyedüli elfogadható jövő a keresztény Európa, különben közép és hosszútávon az iszlám nélkül nem fog lehetni kormányzó hatalmat létrehozni a fő európai országokban.

 

A Körkép.sk a helyszínen követte végig Magyarország miniszterelnökének beszédét. Élő videóink és beszámolónk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Élő videóink itt:

 

Az MTI beszámolója pedig itt olvasható.

 

Laky Erzsébet és Király Zsolt

Képek: Laky Erzsébet

 

További ajánlott írások:

 

Orbán Tusványoson: Véget ért a száz év magyar magány korszaka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!