Heti programajánlónk a Losonci járásból:

 

július 28.- augusztus 5. XLIV. Honismereti Kerékpártúra

 

Az Ipoly forrásától az Ipoly torkolatáig haladó túrához bárhol lehet csatlakozni.

 

 hirdetes_810x300  

Táborhelyek: Kalonda, Ipolynyék, Garamkövesd

 

A XLIV. Honismereti Kerékpártúra szervezői nevében üdvözöljük a történelmi és szellemi haza jelene, múltja és jövője iránt érdeklődőket. Honismereti túránk a történelmi honunk megismerésének legszebb és legkövetkezetesebb módját választotta – mi megyünk, hogy megismerjük szülőföldünk értékeit és érdekességeit. Erre a feladatra a kerékpárt választottuk. Évek és évtizedek tapasztalata bizonyítja, hogy ezen a módon fiatalkorú és nyugdíjas, lányok és fiúk, diákok és tanáraik, kétkezi munkás és parlamenti képviselő alkotnak toleráns és jóindulatú közösséget. Ebbe, az évente megújuló közösségbe nagy tisztelettel várunk, határon innen és túlról minden jóindulatú és lehetőleg kerékpárral is rendelkező érdeklődőt.

 

 

július 30. Augusztus 4., Gyermek élet tábor

 

A nyári gyermek élet tábor a Völgyben kenyérsütéssel, gyógynövénygyűjtéssel, íjászattal, madármegfigyelő túrával, mesedélutánnal és rovásírással.

 

Nemezeléshez, kerámiakészítéshez helyet és alkalmat biztosítunk. Érdeklődni, jelentkezni a [email protected] címen is lehet.

 

 

Augusztus 10.  Péterfalva – Almáspuszta, A Völgy – Lennyűvés – betakarítás

 

A szervezők és a résztvevők a 100 napos lenünket takarítják be, kötjük kévébe. Azt követően megismerkednek a lenfeldolgozás szerszámaival.

 

 

Augusztus 7.-12. Péterfalva – Almáspuszta, A Völgy – Kézműves tábor felnőtteknek

 

Kenyérdagasztás, ismerkedés az agyaggal, gyapjúfeldolgozás, textilfestés, nemezelés.

 

 

Augusztus 10.-12., Fülek, Városi park, Várudvar

 

XXVIII. Palóc Napok- és Városnapok

 

Fülek város önkormányzata és a Városi Művelődési Központ 28. alkalommal rendezi mega Palóc- és Városnapokat, amely az idén is gazdag programmal várja az érdeklődőket, melynek  fő helyszíne a Városi Park lesz. A rendezvény keretében nyílik meg Kovács Péter Garp, képzőművész jubileumi kiállítása, a Városi Képviselő-testület ünnepi ülésén átadják a városdíjakat,. Lesz családi délelőtt, vásár, bunkertúra,  több koncert,  Csárdáskirályő c. operett bemutatója stb.

 

 

Összeállította: Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!