2018. augusztus 7–12., Péterfalva – Almáspuszta, A Völgy

 

Kézműves tábor felnőtteknek

 

Kenyérdagasztás, ismerkedés az agyaggal, gyapjúfeldolgozás, textilfestés, nemezelés.

 

 hirdetes_300x300  

 

2018. augusztus 10–12., Fülek, Városi park, Várudvar

 

XXVIII. Palóc Napok- és Városnapok

 

Fülek Város Önkormányzata és a Városi Művelődési Központ 28. alkalommal rendezi meg a Palóc- és Városnapokat, amely az idén is gazdag programmal várja az érdeklődőket, melynek fő helyszíne a Városi Park lesz.

 

 

A rendezvény keretében nyílik meg Kovács Péter Garp képzőművész jubileumi kiállítása, a városi képviselő-testület ünnepi ülésén pedig átadják a városdíjakat. Lesz családi délelőtt, vásár, bunkertúra, több koncert, Csárdáskirályő c. operett bemutatója stb.

 

 

 

 

2018. ugusztus 10., 16.30 óra, Fülek, Városi Honismereti Múzeum

 

Kovács Péter Garp füleki képzőművész „Törékeny” c. kiállításának megnyitója.

 

A grafikusként kezdő alkotó a festészet, fotózás és a szobrászat területén is egyaránt sikerrel kamatoztatja tehetségét. Alkotásait sokáig a figuratív művészet jellemezte, amelyet idővel absztrakt elemekkel bővített. Alkotásaiban higgadt, érzelmileg dús világszemlélet nyilvánul meg. Az érdeklődők hétköznapi embereket, tárgyakat láthatnak majd a fényképhű, nagyméretű vásznakon, amelyek főként naturalisztikus, nem feltétlenül a szemmel látható valóságot tükröző művek. Szürkés színekkel árnyalt átható tekintetek és mozgást idéző jelenetek kerülnek bemutatásra. A művészi szemle névadó képe egy triptichon, amely gondolkodásra készteti a szemlélőt, hogy melyik alakot jellemzi leginkább az adott mű címe. A kiállítás jelmondata arra figyelmeztet, hogy – idézve a szerző szavait – „vigyázzunk egymásra, magunkra és a világunkra, mert az örök egyensúly nagyon is törékeny lehet”!

 

 

2018. augusztus 11., 14.00 és 15.00 óra, Fülek, Várbejárati kapu

 

Bunkertúra

 

A különleges élményt sejtető földalatti tárlatvezetés 14. 00 órától szlovák, 15.00 órától magyar nyelven várja az érdeklődőket.

 

A séta vár alatt májusban megnyitott óvóhelyen lévő kiállítástól indul, amely anyaga eddig A túra keretén belül megtekintésre kerül a vár alatti óvóhely, az ez alkalomra kibővített kiállítással; 4 féle óvóhely, amelyek menedéket nyújtottak a fülekiek számára a légitámadások alatt; először és utoljára különleges megvilágítást és hangzást kap a volt Füleki Iparművek R.t. óvóhelye, ami először lesz megnyitva a látogatók előtt, s melynek épületében 21 terem kapott helyet; továbbá a kedves érdeklődők betekinthetnek Fülek legrégebbi borospincéibe, melyek szintén menedékül szolgáltak a légitámadások ideje alatt. A szervezők kérnek mindenkit, hogy hozzanak magukkal elemlápát. A program természetesen ingyenes és a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak!

 

 

2018. ugusztus 18., 15.00 óra, Fülek, Füleki várudvar

 

VárLak családi piknik

 

Megemlékezés Szent István királyunkról fiatalokkal, gyermekekkel, családokkal.

 

Ünnepi kenyérszentelés, Meseszínház, Bábszínházi bemutató, hinták, játékok, tüzijáték.

 

 

Összeállította: Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!