Nyitókép: Facebook

 

Hangolódjon a karácsonyra örömteli lélekkel, miközben a szeretettel készített termékek megvásárolásával óvodások ünnepét teheti szebbé.

 

 

Gaál Adriannahodosi óvoda igazgatónője hírportáluknak elmondta, hogy 2018. december 15-én immár hatodik alkalommal tartanak adventi vásárt.

 hirdetes_400x285  

 

„Az első vásár gondolata az óvodánk mellett működő szülői munkaközösség tagjaiban fogalmazódott meg. Anyagi segítséget kívántak nyújtani az ajándékok megvásárlásához, amihez remek lehetőségnek kínálkozott egy ilyen  rendezvény.“ – emlékezett vissza az óvodavezető.

 

Hangsúlyozta, hogy a vásárokat évről évre sikerrel zárják, így a hodosi óvodások karácsonyfája alá mindig sok szép és hasznos ajándékot hoz a Jézuska.

 

„Idén konstruktív építőjátékokkal, fejlesztőjátékokkal és különféle szerepjátékokhoz szükséges kellékekkel, játékszerekkel szeretnénk örömet szerezni a gyermekeknek

 

– összegezte Gaál Adrianna a vásárolandó termékek listáját.

 

Hamisítatlan mézeskalácsok (Forrás: ITT)

 

A hodosi óvodások szülei, nagyszülei, szakácsnők, takarítónők és a pedagógusok sütéssel, varrással, dísztárgyak készítésével tölti az adventi időszakot a csallóközi településen. A vásáron a szülők árusítják a kézműves termékeket, asztali- és fenyőfadíszeket, mézeskalácsot, teasüteményt, linzert, ruhaneműt – kis szoknyácskákat, sapkát, sálat és egyéb portékát – tudtuk meg Gaál Adriannától.

 

Elmondta továbbá, hogy a hodosi óvodába látátogatók gulyást is kapnak, ami szponzori ajándék, valamint első alkalommal a helyi önkormányzat is csatlakozik az akciójukhoz a délutáni órákban, ők lángossal, süteménnyel, forralt borral és teával várják a falu apraját-nagyját.

 

Gyermekeket megörvendeztető táska (Forrás: ITT)

 

Gaál Adrianna kérdésünkre beszélt arról is, hogy a hodosi óvodások többek között kézműves játszóházzal egybekötött karácsonyváró ünnepséggel is készülnek a szeretet ünnepére. Erre  a VI. ádventi jótékonysági vásárt megelőző napokban kerül sor, ahol a növendékek Betlehemes színjátékot adnak elő. Ezt megelőzően a szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel közösen mézeskalácsot díszítenek, vaníliás kiflit sütnek és karácsonyi gipszfigurákat festenek.

 

Változatos szoknyák (Forrás: ITT)

 

Az igazgatónő elmondta, hogy az óvoda kétcsoportos intézmény, melyet az idei tanévben 34 gyermek látogat. Az adventi ünnepkör meghitt, várakozással teli időszak a gyermekek számára, óvodai életük ilyenkor karácsonyi történetek hallgatásával, élményeik elmesélésével, versekkel, mesékkel, dalokkal, karácsonyi díszek készítésével telik.

 

Nyitókép forrása: ITT.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!