A karácsonyi puncsozás közben egy jó koncertet is meghallgatna a pozsonyi Hviezdoslav téri szabadtéri pódiumon? Adventi koncerttel hangolódna az ünnepekre, esetleg a halhatatlan Omegára bulizna? Szemezgessen a Pozsonyi járás programajánlójából!

 

2018. december 14-től december 16-ig – Karácsonyi Street Food a Tyrš rakparton

 

 

 hirdetes_810x300  

2018. december 15. (szombat) – Enyedi Sugárka Quartet (HU/CZ) – koncert

 

December 15-én, szombaton 17.00 órai kezdettel rendezik meg az Enyedi Sugárka Quartet koncertjét a pozsonyi Hviezdoslav téri szabadtéri pódiumon.

 

Az énekesnő saját szövegei kendőzetlenül őszinte életképek, spanyol, angol és magyar nyelven. A dalok ritmikai és dallambeli inspirációja a különböző zenei kultúrák iránti nyitottság, a folyamatos kutatás, tanulás, illetve a tánc maga. A hangszerelések három kontinens zenei spiritualitásának és izgalmas, sokrétű érzésvilágának feltárása, találkoztatása során születnek.

 

 

2018. december 15–16. (szombat és vasárnap) – Karácsonyi kézműves hétvége

 

Amennyiben Ön is a kreatív lelkek közé tartozik, akkor biztosan örömmel fog ellátogatni a pozsonyi Incheba kiállítócsarnokban megrendezésre kerülő karácsonyi kézműves hétvégére. A vásár során szlovákiai kézművesektől vásárolhat eredeti (házi) készítésű szappanokat, ékszereket, táskákat, ruhákat, dekorációkat, kötött és horgolt termékeket, játékokat, valamint háztartási kiegészítőket.

 

 

2018. december 16. (vasárnap) – Régi zene 18 (Stará hudba 18)

 

 

2018. december 17. (hétfő) – A Muzsikás együttes adventi koncertje

 

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet minden kedves érdeklődőt szeretettel vár december 17-én, hétfőn 17.30-kor a Muzsikás együttes karácsonyi koncertjére a pozsonyi Ferences templomban (Ferencesek tere 1.).

 

A több mint négy évtizede alakult Muzsikás, a világszerte legismertebb magyar népzenei együttes, amelynek elsőként sikerült elfogadtatnia a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Az autentikus magyar népzenét rendkívüli élménnyé teszik, követve a legkiválóbb falusi zenészek hagyományos előadásmódját és improvizációs stílusát, mindezt egyedi, csak a Muzsikásra jellemző stílusban.

 

 

Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőként a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

 

Vendégelőadó: Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes.

 

A koncertet követően önkéntes pénzadományt lehet felajánlani a szlovákiai magyar nagycsaládosok részére, valamint a fogyatékossággal élő embereknek szóló Carissimi lap javára!

 

A belépés díjtalan!

 

2018. december 20. (csütörtök) – Omega 55 – koncert

 

December 20-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel az Omega ad jubileumi koncertet a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban (NTC).

 

A jegyek 19 eurótól 59 euróig kaphatóak.

 

 

Bővebb infó itt.

 

Összeállította: Takács Henrietta

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!