A hét folyamán Rimaszombatban lesz kiállítás, vállalkozók találkozója, könyvbemutató. Tornalján önálló népzenei est, míg Nyústyán a régió legjobb sportolóit értékelik.

 

Minden kedves olvasónknak ezúton is nagyon jó szórakozást kívánunk!

 

 Február 19-én (kedden) 14:00 órakor Rimaszombatban a Városháza kiállítótermében Judita Krajčiová selyemfestő állítja ki műveit Selyemfestészet címmel.

 

 hirdetes_810x300  

A sikeres múlt évi bemutatkozás után a művésznő újból bemutatja műveit. A kiállítás megnyitása február 19-én (kedden) 14:00 órakor lesz. Nem fog hiányozni a selyemfestés bemutatása sem.

 

A kiállítás március 29-ig tart.

 

 

Február 19-én (kedden) 18:00 órakor Rimaszombatban a Körforgalom (Kruháč) coworking központban (Bartók Béla utca 20/A) kerül sor a kezdő vállalkozók találkozójára Hogyan szerezzünk pénzt a vállalkozásunkhoz címen.

 

Annak ellenére, hogy a kezdő vállalkozó számára a legfontosabb, hogy legyen vállalkozási elképzelése, terve, nem kevésbé fontos számára a vállalkozás finanszírozása is. Hogy hogyan tud egy kezdő vállalkozó pénzhez jutni? Erről lesz szó a Körforgalom központban február 19-én (kedden) 18:00 órakor. Jöjjön el!

 

 

Február 20-án (szerdán) 18:00 órakor Tornalján a Városi Művelődési Központban Kurdi Gábor népzenész önálló estjére kerül sor.

 

 

Február 20-án, szerdán kerül sor a magyar miniszterelnökség által működtetett Petőfi Sándor Program Tornaljára kiküldött ösztöndíjasának, Kurdi Gábornak az önálló estjére a tornaljai Városi Művelődési Központban.

 

Kurdi Gábor népzenész, a Népművészet Ifjú Mestere, hangszerkészítő népi iparművész, néptáncos, tanár, a Fölszállott a páva 2014 különdíjasa az est során a magyar nyelvterület különböző tájegységeinek népzenéjét szólaltatja meg különféle hangszereken, melyeknek egy részét maga készítette.

 

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Február 21-én (csütörtökön) 17:30 órakor Rimaszombatban a Három rózsa kávéházban ismét megrendezésre kerül az Esték a Gömöri Hírlappal-sorozat.

 

Februárban folytatódik az Esték a Gömöri Hírlappal sorozat, amely ezúttal gömöri szlovák könyveket mutat be, mégpedig magyarul.

 

A február 21-én, csütörtökön este 17.30 órától a Három Rózsa Kávéházban (Rimaszombat, Fő tér 20.) sorra kerülő rendezvényen (Gömöri szlovák könyvek magyar tálalásban) Lea Victory Szerelmed könnyei és Mark E. Pocha A 490-es számú ház című köteteinek bemutatójára kerül sor a két szerző, Dadka Csóri és Marián Kluvanec jelenlétében.

 

Az est házigazdája Juhász Dósa János lesz.

 

 

 

Február 22-én (pénteken) 17:00 órakor Nyústyán a Városi Művelődési Központban A régió legjobb sportolóit értékelik ki.

 

53. alkalommal kerül sor a régió (Rimaszombati és Nagyrőcei járás) legjobb sportolóinak kiértékelésére. Az ünnepi gálának idén február 22-én, pénteken 17.00 órától a nyustyai Városi Művelődési Központ ad otthont.

 

 

Összeállította: Mede Géza

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!