Beszélgetőestek és világszínvonalú előadások. Találja meg a kedvére valót a Pozsonyi járás jövő heti programajánlójából!

 

Február 26. (kedd) – Beszélgetés Cséplő Zsuzsával a Pozsonyi Casinóban

 

Mielőtt egy film a TV képernyőjére kerül, azt sok-sok órányi munka előzi meg, és nem csak a felvétel során. Végleges formáját a vágószobában kapja meg a mű. Cséplő Zsuzsát, a Szlovák Televízió filmvágóját ezekről a kulisszatitkokról faggatják február 26-án, kedden 18.00 órától a Pozsonyi Casinóban (Klarissza utca 7.).

 

 hirdetes_300x300  

 

Február 26. (kedd) – Találkozás Rigelével

 

140 éve született Rigele Alajos pozsonyi szobrászművész. Ebből az alkalomból a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás február 26-án, kedden 18.00 órától a Pozsonyi Városi Múzeum (Apponyi-palota) Faust termében diavetítéssel egybekötött előadást tart. Vendég: Lehel Zsolt, az előadás nyelve: szlovák.

 

 

Február 28. (csütörtök) – Portrébeszélgetés Takács Andrással, a szlovákiai magyar „néptáncfejedelemmel“

 

Február 28-án, csütörtökön 17.00 órától kerül megrendezésre a szlovákiai magyar „néptáncfejedelemmel“, Takács Andrással folytatott portrébeszélgetés a Pozsonyi Magyar Intézetben (Stefánia út 1.).

 

A Takács Andrással Katona István koreográfus beszélget. A rendezvényen köszöntőt mond Bárdos Gyula.

 

 

Vendégek: Novák Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas koreográfus és Agócs Gergely, zenész, etnográfus (Hagyományok Háza, Budapest).

 

Közreműködnek a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes táncosai.

 

Február 28. (csütörtök) – Leonard Cohen koncertjének megtekintése felvételről a Pozsonyi Casinóban

 

Leonard Cohen legismertebb dalát, a Hallelujah-t világszerte ismerik és énekelik. Február 28-án, csütörtökön 17.00 órától az énekes-zenésszel több, Európa különböző híres hangversenytermében tartott, DVD-n rögzített koncertjén vehetünk részt.

 

 

Február 28-tól (csütörtök) március 3-ig (vasárnap) – Cirque du Soleil: Toruk Avatar

 

A világhírű Cirque du Soleil társulat a szlovákiai publikum körében aratott sikere után immáron ötödször tér vissza Pozsonyba. A nézők a Cirque du Soleil egyedi artistáival, légtornászaival és mozgásművészeivel a lélegzetelállító Pandora szigetére csöppenhetnek, ahol átélhetik az Avatar filmben szereplő na’vik történetét. A Cirque du Soleil társulat február 28. és március 3. között hétszer tűzi színpadra a Toruk Avatar című előadást az Ondrej Nepela Téli Stadionban.

 

 

 

Március 1. (péntek) – Flatley: Lord of the Dance – Dangerous Games

 

2019 februárjában és márciusában Szlovákiába érkezik a világ legnépszerűbb táncshow-ja, a Lord of the Dance. Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkció néhány éve teljes felújításon esett át. A Dangerous Games című új előadásukat az európai turnéjuk kertében 2019. február 27-én a kassai Steel Arénában, míg március 1-én 20.00 órától a pozsonyi Incheba Expo Aréna épületében láthatják az ír tánc és muzsika szerelmesei.

 

 

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!