Jövő héten is sokrétű és színes programkavalkáddal várják a pozsonyiakat és a fővárosba látogatókat!

 

Március 12. (kedd) – Arday Géza előadása a Pozsonyi Casinóban

 

Helyzetjelentés a magyarországi kultúrpolitikáról egy irodalomkutató szemével. S aki láttatja: Arday Géza, a Casino gyakori, közkedvelt előadója. Az előadásra március 12-én, kedden 18.00 órától kerül sor a Pozsonyi Casinóban (Klarissza utca 7.).

 

 hirdetes_810x300  
Arday Géza

 

Március 13. (szerda) – Pintér Béla: DETI DÉMONA (A démon gyermekei)

 

Március 13-án, szerdán 19.00 órától kerül megrendezésre a pozsonyi Film- és Színházművészeti Főiskola hallgatóinak előadása a LAB Színházban (VŠMU, Svoradova 4.). A belépőjegy 3 euró.

 

Rendező: Rédli Károly

 

 

Pintér Béla legújabb szürreális víziója a világról. Pontosabban annak csak egy szeletéről, az emberi kapcsolatokról. A távol-keleti elemekkel átszőtt mese középpontjában Yamamoto Kovács Mónika és Zoltán eljegyzése áll, a történések szűk családi körben zajlanak.

 

A szokásos „pintérbélás” elemeket összevegyítő alkotás tehát ismét nem mindennapi élményt nyújt. Elgondolkodtat, felkavar, nyomaszt – mindenkit, aki megnézi. Az emberi kapcsolatok széles skáláját zongorázza végig, kibont egy évtizedek óta húzódó családi drámát…

 

Március 13. (szerda) – A Kárpát-medence száz évvel a Trianon után – előadás

 

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete március 13-án, szerdán 17.00 órától szervezi meg Drábik János közíró A Kárpát-medence száz évvel a Trianon után című előadását a Csemadok Rákosi Ernő Nagytermében (Május 1. tér 10–12.).

 

 

Március 14. (csütörtök) – Ringató – Vedd öledbe, ringasd, énekelj!

 

Családi, művészeti, nevelési program a kodályi elvek alapján március 14-én, csütörtökön 10.00 órától a Pozsonyi Magyar Intézetben (Stefánia út 1.).

 

 

Március 14. (csütörtök) – „Daloljunk Matus Jánossal”

 

Március 14-én, csütörtökön 17.00 órakor „Daloljunk Matus Jánossal” s közben ismerjük meg Lavotta Jánosnak (1764–1820), a verbunkos egyik kiváló képviselőjének viszonylag rövid, de gazdag életútját.

 

Március 14-től március 17-ig – Motorkerékpár-kiállítás a pozsonyi Incheba Expo Arénában

 

 

Bővebb infó itt.

 

Március 14-től március 17-ig – Boat Show – 16. nemzetközi hajókiállítás a pozsonyi Incheba Expo Arénában

 

 

Bővebb infó itt.

 

Március 15. (péntek) – Megemlékezés az 1848-as magyar szabadságharcról

 

A Csemadok Pozsonyi Város Választmánya, a Csemadok Országos Tanácsa, Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége, a Pozsonyi Magyar Intézet és a Petőfi Sándor Emlékmű Bizottság tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt március 15-én, pénteken 15.30 órára az 1848/49-es magyar szabadságharc 171. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésre és koszorúzásra, melyre Petőfi Sándor szobránál, a pozsonyi Medikus kertben kerül sor.

 

Ünnepi beszédet mond:  Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója. Közreműködnek:  Molnár László vers,  Bognár László ének, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium Kórusa Székesfehérvárról.

 

 

Március 16. (szombat) – Vándorlás a borért pincétől pincére (Putovanie za vínom z pivnice do pivnice)

 

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!