Építészeti kiállításmegnyitók, Flóra virágkiállítás, Whisky Fest, koncert, maratonfutás. Ezen a héten is sokszínű programokkal várják a pozsonyiakat és a fővárosba látogatókat.

 

Április 2. (kedd) – Pék Zoltán a Pozsonyi Casinóban

 

A Pozsonyi Casinóban április 2-án, kedden 18.00 órától Pék Zoltán újságírót, Posonypüspöki új polgármesterét a tisztséggel járó feladatok mellett arról is kérdezik, hogy miként tudta magyarként megnyerni a választást a főváros egyik városkerületében.

 

 hirdetes_810x300  

Április 3. (szerda) – fiatalok_ feketén_fehéren és Napsugaras tornyok (kiállítsmegnyitók)

 

A Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt a fiatalok_feketén_fehéren, valamint a Napsugaras tornyok című kiállítás megnyitójára a Pozsonyi Magyar Intézet székházába (Stefánia út 1.), melyre április 3-án, szerdán 17.00 órakor kerül sor.

 

A fiatalok_feketén_fehéren c. kiállítást megnyitja Borsos András építész, a program kurátora.

 

 

A Napsugaras tornyok – Sándy Gyula építőművészete című kiállításon köszöntőt mond: dr. Varga Mariann (MÉM-MDK, Budapest), a kiállítást megnyitja Bodó Péter művészettörténész (Magyar Nemzeti Galéria)

 

A kiállítások 2019. április 26-ig tekinthetőek meg.

 

Bővebb infó itt.

 

 

Április 4-től 7-ig (csütörtöktől vasárnapig) – Flóra nemzetközi virágkiállítás Pozsonyban

 

Idén immár 40. alkalommal nyitja meg kapuit az Incheba Expo Arénában Szlovákia legnagyobb virág- és kertészeti kiállítása.

 

Bővebb infó itt.

 

 

Április 4–5. (csütörtök és péntek) – Whisky Fest Bratislava 2019

 

A pozsonyi Pálffy-palotában április 4-én és 5-én idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Whisky Fest. A fesztiválon olyan whisky különlegességek megkóstolására is lehetőség nyílik, amelyek Szlovákia és Csehország területén nem ismertek.

 

 

Bővebb infó itt.

 

Április 5-től 7-ig (péntektől vasárnapig) – 14. ČSOB Brastislava Marathon

 

Pozsonyban hétvégén kerül megrendezésre az ún. „maratoni hétvége”, vagyis a 14. ČSOB Bratislava Marathon 2019.

 

A program április 5-én, pénteken 18.30-kor kezdődik egy rövid eligazítással, amelyen részt vesz Hugh Jones, az 1982-es London Marathon győztese. A rendezvény a maraton ünnepélyes megnyitásával kezdődik, majd a Running Gala keretén belül immár negyedszer fogják díjazni a szlovák atlétákat és a futósport személyiségeit.

 

 

Április 6. (szombat) – Modori Pincenapok (Deň mondranských pivníc)

 

 

Április 6. (szombat) – Original ENIGMA Voices – konert

 

2019. április 6-án, vasárnap a pozsonyi Hant Arénában az eredeti hangok újra összeállnak, hogy az Enigma jelenség elképesztően gyönyörű zenéjét hozzák el számunkra – élőben és eredetiben.

 

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.