Május első hétvégéjét a felvidéki magyarság májusköszöntő ünnepélyének szentelik a városban. A programkínálatot idén kétnaposra bővítették.

 

Pillanatkép a tavalyi majálisról. (Fotó: körkép.sk/archív)

 

Az idei majális öt alappilléren szerveződik, miszerint a hagyományápolás melletti mozgatórugó a magyarságtudat erősítése, de a népünnepélybe a Csemadok-családot, az ifjúságot és a közösségeket is bekapcsolják amellett, hogy figyelemfelkeltő előadásoknak is helyet adnak. A műsorszámok között élő koncertek, interatkív barantabemutató, változatos foglalkozások és májfaállítás is szerepel. A szervezők többek között a gyermekekről és a fiatalokról sem feledkeznek meg, hiszen őket többek között DAC mini-futallbajnoksággal és kézműves sátrakkal várják. Lesz minden, mi szemnek-szájnak ingere, hiszen „lacikonyhában” biztosítanak finom étkeket.

 

2018. évi futallbajnokság (Fotó: körkép.sk/archív)

 

 hirdetes_300x300  

Idén újra megmutatja tehetségét Zoboralja magyarsága. Továbbá színpadra lépnek ifjú tehetségek, népdalkörök, sőt polgári társulások is bemutatkoznak. Péntek este a sokféle zenei stílusból merítő Expired Passport ad koncertet.

 

2018. évi műsor (Fotó: körkép.sk/archív)

 

A szervezőstáb tiltakozik a szlovák parlament által hozott a Köztársaság szimbólumairól és azok használatáról szóló törvénymódosítás ellen, ezért minden magyart arra buzdít, hogy május 4-én, szombaton 10.00 órakor együtt hangoztassák fel a Himnuszt.

 

Az eső ellenére is folytatódtak a programok tavaly. (Fotó: körkép.sk/archív)

 

Az ópusztaszeri VII. Magyarok Országos Gyűlése előrendezvényének minősülő VI. Magyar Majális fővédnöke Potápi Árpád János a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

 

 

 


 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.