Szombaton délre a szitáló eső ellenére megtelt a tér az egyházasbásti kultúrház előtt versenyzőkkel és érdeklődőkkel. A Medvesalja Ifjúsági Csoport (MICS) immáron ötödik alkalommal rendezett bográcsos főzőversenyt. Tizenkét csapat főzött, ebből négy csapat Magyarországról érkezett, de voltak a Csallóközből is.

 

Mit főztek?

 

Volt itt többfajta gulyás, csülkös pacalleves, slambuc. Mind-mind nyálcsorgató finomságok, amelyek már dél körül nagyon izgatták a jelenlévők ízlelőbimbóit.

 

 hirdetes_810x300  

 

Mivel a lének még főnie kellett, ezért a versenyzők gyakrabban kóstolgattak. Főztek, de közben a házit is megízlelték. Megnézték, hogy ki milyet hozott, egyúttal kötődtek a barátságok.

 

 

Kísérőrendezvények

 

Bent a kultúrházban fellépők szórakoztatták a csekély számú közönséget. Fellépett Szendrei Rózsika, Gyerpál Márta, Agócs Levente, Horváth Ricsi, az Egyházasbásti Nyugdíjasok és a Tajti Menyecskék. A műsorvezető és főszervező Vincze Gábor volt.

 

 

Négy-öt asztalnál árusok kínálgatták a kézzel készített portékájukat. A kifestőmesterek pedig festéssel szórakozatták a gyerekeket.

 

Vendégek

 

A majális vendégei Csáky Pál és Mag Fodor Enikő EP-képviselőjelöltek voltak. A jelenlévőkhöz Csáky Pál szólt, majd a feleségével együtt elvegyült a főzőcskézők között. Meg is füstölődtek szépen, ahogy illik.

 

 

A Körkép.sk megkérdezte Csáky Pál EP-képviselőt, hogy ott lesz-e a parlament előtt a Himnuszunk közös éneklésén?

 

„Igen, ott leszek. Mi is teljesítjük a kötelességünket”

 

– mondta Csáky.

 

 

A majális délután is folytatódott, az egyházasbásti kultúrházban pedig még este is volt műsor.

 

A rendezvény a Bethlen Gábor Alap és a megye támogatásával jött létre.

 

Mede Géza

 

A képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.