A gazdák harsánysága, a sétakocsikázás kora, a szórakozás művészete élménye várja azokat, akik most szombaton a felső-csallóközi településre látogatnak.

 

A patonyréti lóvásár immár 27. alkalommal nyitja meg kapuit – tudtuk meg Flaska Lénárd polgármestertől. A hagyományőrző községben számos kulturális- és gyermekprogrammal biztosítják a kikapcsolódást, nem megfeledkezve finomságok árusításáról. A látogatók így átérezhetik, milyen is volt a lóvásár hangulata…

 

Ízelítő a patonyrégi lóvásárból. (Fotó: potonske-luky.sk)

 

A településvezető a Körkép.sk-nak kifejtette, hogy a rendezvényt egykor Kontár Zoli bácsi találta ki.

 hirdetes_300x300  

 

„Zoli bácsi mindig is lóbarát volt. Miután a helyi sportélet fellendítésén dolgozott, kitalálta, hogy községünkben egy ritkaszámba vehető rendezvényt szervez. Abban az időben, fiai zsokéiskolában tanultak, így részben ennek is köszönhető ez az értéket képviselő ötlete.”

 

Flaska Lénárd részletezte, hogy a kísérőattrakciók között lovaglási lehetőség, légvárak, arcfestés, sétakocsikázás és zenés műsorszámok is találhatóak.

 

„Lehetőséget biztosítunk lovaglásra a kisgyermekek és azok számára is, akik még sosem próbálták.” – mondta.

 

„Bár meghirdettük, de sajnos, a Glamour gyermekzenekar műsora elmarad, de szórakoztató programokkal készülünk a legkisebbek számára egyaránt” – egészítette ki a programot.

 

A rendezvény során értékes tomboladíjakat, köztük élő malacot is kisorsolnak.

 

Ízelítő a patonyrégi lóvásárból. (Fotó: www.potonske-luky.sk)

 

„A lóvásár célja a tradíció megtartása, kis magyar közösségünk összetartása, falunk megismertetése másokkal, valamint a vidéki turizmus fellendítése” – hangsúlyozta a településvezető.

 

 

A belépőjegy ára gyermekek részére 1 EUR, felnőttek részére 2 EUR.

 

Látogassan el június 22-én, szombaton Patonyrétre, hogy részese lehessen a múltidéző lóvásárnak, és egy jó „üzlet” megkötése után ne felejtsenek el áldomást inni. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.