A csallóközi településen immár hagyományosan RETRO AUTO-MOTOR TALÁLKOZÓT tartanak. A július 27-i rendezvény Vásárút központjában autószenteléssel kezdődik. Ezt követően elindul a Csallóközi túra, mely során Albárt, Nagymadot, Nyékvárkonyt, Egyházkarcsát, Királyfiakarcsát, Kisaludot, Diósförgepatonyt, Dunaszerdahelyt (MOL Aréna), Kisudvarnokot, Nagyudvarnokot, Dunatőkést és Felsővámost érintik.

 

Futballmérkőzés, Albári Búcsú, Kulturális Fesztivál és falunapok Dunaszerdahelyi járásban

 

Paksi Tibor főszervező a Körkép.sk-nak összefoglalta, hogy a hatodik alkalommal megrendezendő esemény túrájának célja, hogy minél több ember megcsodálhassa a manapság már ritkaszámba vehető járműcsodákat. Mint mondta, „A találkozót idén is  jótékonysági jelleggel és kísérőprogramokkal kötöttük össze.”

 

 hirdetes_300x300  
A közkedvelt négykerekű. (Fotó: Laky Erzsébet)

 

A megnyitót az összegyűjtött kupak átadása követi. Paksi Tibor a program ismertetése kapcsán elmondta, hogy „a jótékonyságba bekapcsolódóktól rengeteg kupakot vettünk át, aminek szívből örülök, hiszen egy kilencéves gútai kisfiú gyógyulását segíti majd elő.” Hozzátette, hogy a gyűjtésbe községek – mint pl. Nyárasd 140 kiló kupakkal, óvoda és magánszemélyek is bekapcsolódtak. A látványos táncbemutatót a győri El Paso Táncstúdió országos bajnokai tartják, akik fogadják a betegséggel küszködő gyermeket is.

 

A Nyárasd községben gyűjtött kupakok. (Fotó: Hakszer Mária)

 

Idén se marad el a polgármesteri különdíjak átadása, ugyanis a csallóközi túra során érintett települések vezetői egy-egy autót és motort díjaznak. Az ötletgazda elmondta, hogy a helyi veteránjármű-kedvelők is bekapcsolódnak a rendezvénybe, méghozzá egy veterán Ford Mustaggal és egy 1952-ből származó oldlalkocsis PERAK motorkerékpárral.

 

Díjak. (Fotó: Paksi Tibor)

 

Korgó gyomornak se lesz helye a rendezvényen, hiszen a finomságok biztosításáról a MasterChef Junior versenyzői gondoskodnak. Lesz palacsinta és lecsó is. Aki pedig a fagylaltot kedveli, az a triciklis fagylaltostól vásárolhat. A találkozó résztvevői csavarozási versenyben próbálhatják ki magukat.

 

Ízelítő a 2016. évi Csallóközi túrából – a fotón Paksi Tibor (jobb oldalon) a matuzsálemi csodájával. (Fotó: Nyárasd község)

 

Megtudtuk továbbá, hogy meglepetésprogramot is szerveznek, amire az ügyeskezű vásárúti Fodrász Claudia készül lelkesen retro fodrászsarok kialakításával. Az érdeklődők megismerkedhetnek a régmúlt hajszobrászatának módjával. Ha lesz bevállaló jelentkező, akkor a hajvágó stúdióban még a „sikítós hajvágásra” is sort kerítenek.

 

A jármű megtekinthető lesz az idei találkozón. (Fotó: Paksi Tibor)

 

A veteránjármű-találkozó idei újdonsága a helyi kultúrházban tartandó modell- és makettkiállítás. Továbbá megtekinthetőek lesznek a Mercedes autószalon legújabb darabjai, köztük a visszapillantó tükrök nélküli teljesen elektromos kamion is. Érdekesség, hogy a rendezvényen kiállítják az autómárka különböző modelljeit egészen 1937-től. Emellett lesznek még egészségsarok, gyermekprogramok, traktor- és tűzoltóautó-kiállítás is.

 

A tavalyi rendezvényről készült tudósításunk:

Matuzsálemi autócsodák száguldoztak Vásárút utcáin

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!