A csilizközi településen szórakozni hívták a falu apraját-nagyját. A július 20-i falunapon színes programok várták az érdeklődőket. Teret kapott az emlékezés, művészet, édesség és utcabál is.

 

 

A 751 éves községben istentisztelettel és az azt követő koszorúzási ünnepséggel kezdődött az idei falunap. Színpadra léptek nótaénekesek, nép- és moderntánccsoportok és előadóművészek is. A közönség Kollár Katalinnal és Derzsi Györggyel együtt nótázott, ajd a CsilizCsiripp néptánccsoport mutatta be tehetségét. A rendezvényen kiválasztották Csilizpatas legfinomabb édességét is. Diána, Gitus (Muzsika TV) és Mohácsi Brigi (Sláger TV) pedig táncra perdítették a jelenlévőket.

 

 hirdetes_300x300  

 

Eközben további programok zajlottak. A gyermekek légvároztak, lovagoltak. Bámulatos látványt nyújtott a nem mindennapi tűzoltó-bemutató. A lángok magasba csaptak, ajd a helyi lánglovagok bevetésre indultak. A tűzoltást a gyerkőcök is kipróbálhatták. A bemutatót az idén újraalakult csilizpatasi önkéntes tűzoltószervezet tartotta.

 

 

Takács Ernő polgármester a Körkép.sk-nak büszkén mesélte, hogy a hagyományos falunapon évről évre gratulálnak a jó tanulók sikeres tanulmányaihoz.

 

„Örülök annak, hogy Csilizpatason egyre több kiváló tanuló van. Legfőképp azért is, mert szinte mindannyian a helyi alapiskola jelenlegi, vagy egykori tanulói. Bízom benne, hogy tudásokat kamatoztatni tudják.”

 

 

Mint elmondta, a rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy többen is dicsérik falunapi programjainkat. „Ki a tűzoltó-bemutatót, ki a fellépők valamelyikét.”

 

Képek:

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Fotók: Buchinger  Péter

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.