Nyitókép: körkép.sk/Kapusník Csaba

 

Az oroszkai Military Historical Museum idén is megszervezte a Südwind-hadműveletről elnevezett nyári rendezvényét, mely során első és második világháborús csatajeleneteket elevenítettek meg a többezres érdeklődő tömeg szórakoztatására. A katonai egyenruhák, fegyverek és haditechnikai eszközök bemutatója mellet korhű felszerelések megvásárlására is lehetőség nyílt a helyszínen.

 

 

A műsort indító, első világháborús harcokat felelevenítő csatajelenetet a szlovák rendőrség különleges egységeinek bemutatója követte, mely alkalmával bombát hatástalanítottak, túszokat szabadítottak és bűnözőket fogtak el, de a jelenlévők betekintést kaphattak a lovasrendőrök munkájába is.

 hirdetes_400x285  

 

 

A rendőrségi bemutatót haditechnikai felvonulás követte, ahol többek között szovjet és német harckocsikat, légyvédelmi lövegeket, tarackokat és korabeli vadászrepülőgépeket is megcsodálhattak a látogatók.

 

 

Az augusztus 11-én zajló rendezvény során különféle katonai uniformisok és felszerelések is bemutatásra kerültek, az 1848-as magyar honvéd egyenruhától a második világháborús német hadfelszerelésekig bezárólag.

 

(fotó: Kapusník Csaba)

 

A műsor a csehszlovák hadsereg hagyományőrzői által megelevenített csatajelenettel, illetve az azt követő második világháborús hadi bemutatóval ért véget.

 

 

 

Amennyiben kedvet kapott a hadtörténet jobb megismeréséhez, ne várjon a jövő nyárig, minél előbb látogassa meg a Military Historical Museum gazdag gyűjteményét Oroszkán! Érdemes!

 

Kapusník Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.