Kamarazenei koncertek, történelmi előadás, kiállítás, filmfesztivál és esküvői nagykiállítás. Jövő héten is színes programkínálattal várják a pozsonyiakat és a fővárosba látogatókat.

 

Február 4. (kedd) – Bach szóló csellóra írott szvitsorozata – J. Lupták & R. Cohen

 

2020. február 4-én a pozsonyi Prímás-palota Tükörtermében a szlovák csellista, Jozef Lupták és londoni Royal Academy of Music tanára, a 20. század második felének legismertebb csellistája, Robert Cohen adja elő Bach hat szóló csellóra írt szvitsorozatát. A koncert a Konvergenciák nemzetközi kamarazenei fesztivál keretén belül valósul meg.

 

 hirdetes_400x285  

 

További infó itt.

 

Február 4. (kedd) – Katarína Nádaská történész és etnológus előadása

 

 

Február 5. (szerda) – Nagy Zoltán ,,Mezőben” című kiállításának bemutatása kurátori vezetéssel

 

2020. február 5-én 15:00 és 17:00 óra között a SZNM – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma első emeleti galériájában (Pozsony, Žižkova 18) kerül sor Nagy Zoltán ,,Mezőben” című kiállításának kurátori vezetéssel való bemutatására, szlovák nyelvű érdeklődőknek tolmácsolással. A kiállítás megtekintését a múzeum 2020. február 9-ig meghosszabbította.

 

A tárlat Nagy Zoltán alkotásait mutatja be, aki a grafika mellett jó ideje foglalkoztatja a rézkarc, tusrajz, kollázs műfaja és a festészet is. A vásznon túl sokféle anyaggal dolgozik: kartonra, farostlemezre, de konyhaajtóra is fest – főként olajjal, akrillal.

 

 

Alkotásait, a legújabb műveivel közösen a kiállítás kurátora mutatja be a művészetet kedvelő látogatóknak, érdeklődőknek.

 

A kiállítás kurátora: Bedi Kata, művészettörténész, Magyaroszág.

 

Február 6. (csütörtök) – Bach: Goldberg-variációk – Miki Skuta & Milan Paľa

 

A koncert a Konvergenciák nemzetközi kamarazenei fesztivál keretén belül valósul meg a pozsonyi Prímás-palota Tükörtermében.

 

 

További infó itt.

 

 

Február 6–9. (csütörtöktől vasárnapig) – Japán Filmfesztivál 2020

 

A Japán Filmfesztivál keretén belül február 6-tól 9-ig a pozsonyi Lumiére moziban minden nap 18.00 órától egy kortárs japán filmet vetítenek le, melyek különböző aspektusokból mutatják be a japánok életét.

 

Bővebb infó itt.

 

Február 7–8. (péntek és szombat) – Esküvői nagykiállítás a pozsonyi Inchebában

 

Idén immáron 15. alkalommal kerül megrendezésre a pozsonyi Inchebában az esküvői nagykiállítás, mely február 7-én és 8-án együtt fog zajlani a nemzetközi INTERBEAUTY kozmetikai kiállítással és a vadonatúj GENTLEMAN EXPO-val.

 

 

Bővebb infó itt.

 

Összeállította: Németh Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!