Nyitókép: Kálmán Roland

 

Szlovákiában egyre szigorúbb óvintézkedéseket vezet be a kormány a koronavírus-járvány miatt. Az orvosok, rendőrök, postai alkalmazottak, takarítónők vagy épp kamionosok napi szinten hoznak áldozatokat a lakosságért. Munkájukat most Nyárasd Község Önkormányzatának kezdeményezésére a nyárasdiak is megköszönik. Az önkormányzat köszöni továbbá a helyi önkénteseknek is, akik az elmúlt napokban védőmaszkokat varrtak a falubeliek részére.

 

A helyi önkormányzat hivatalos közösségi oldalán tette közzé az értesítést, melyben részletezi, miért is van helye a köszönetnek:

 

„A kormány védőintézkedéseivel összhangban vannak, akik naponta áldozatos munkát végeznek. Értünk, családjainkért, a jövőnkért. Ápolnak, védelmeznek, segítséget nyújtanak, kiszolgálnak…„

 

 hirdetes_300x300  
Forrás: Nyárasd hivatalos honlapja

 

A sorok között olvasható az is, hogy nemcsak tapssal készülnek, hanem a köszönet jeléül egy dalt is lejátszanak a hangosbemondóban:

 

„Nyárasd Község Önkormányzata ezennel csatlakozik azokhoz, akik nyilvánosan fejezik ki elismerésüket az önmagukat értünk áldozók, a rendkívüli helyzetben is szolgáltatásokat biztosítók felé, hogy a veszélyállapotot ne érzékeljük annyira.”

 

Zárszóként arra kérnek mindenkit aki csak teheti, hogy csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonaikat.

 

A nyárasdi köszönet kifejezésére március 27-én, pénteken megközelítőleg 19:55 órától kerül sor, amikor a hangosbemondóban elindítják a köszönet-dalát, majd ezt az ablakokból „felzendülő” köszönet tapsa követi. Ez utóbbival egyúttal csatlakoznak a Tapssal köszönd meg! kezdeményezéshez (Iniciatívy Potlesk pre zdravotníkov, hasičov, záchranárov, atď.).

 

Laky Erzsébet

 

Forrás: Nyárasd FB-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.