A korlátozások enyhítése, az üzletek egy részének megnyitása eredményeként lényegesen emelkedett a járókelők száma Losonc utcáin.

 

 

Elmondható ez annak ellenére, hogy a város két „fő“ utcáján kis túlzással ugyan, de lassan több lesz a kiadó, vagy éppen javítás, átalakítás alatt álló üzlethelyiség, mint a működő kereskedés. Elnézve a várakozó sorokat, talán az olcsó ruházati cikkeket áruló üzletek voltak a legnépszerűbbek. De sokan fogadták örömmel a könyvesboltok megnyitását is.

 

 hirdetes_400x285  

 

Hosszabb sorok már megszokottan a bankfiókok, a posta, az élelmiszerboltok és a pékségek előtt álltak. A drogériák. mobilszolgáltatók kirendeltségeinek látogatottsága átlagosnak mondható.

 

 

Két helyen is tapasztaltam, hogy szigorúan betartották a nyugdíjasok részére fenntartott idősávot. Ellenőrizték a koromat, s csak azután voltak hajlandóak kiszolgálni. Pénteken délután az egyik üzletben voltam fültanúja egy beszélgetésnek, hogy az eladók elmagyarázták egy 65 év feletti potenciális vásárlónak, hogy legközelebb csak hétfőn délelőtt jöhet be. Az illető láthatóan nem lelkesült fel. Akkor még nem sejtették, hogy egy nem sokkal később közzétett hír alapján engedélyezve lett a nyugdíjasok „határidőn“ kívüli látogatása is.

 

 

A legnagyobb várakozás a Városi Piac külterületének megnyitását előzte meg. A friss gyümölcsök, zöldségek normális körülmények között is hiánycikknek számítanak a város központjában. Az irántuk való igényt jól mutatja, hogy 8 óra körül, amikor ott jártam ( piactér szombaton reggel 6-or nyílt meg) már mutatóba se nagyon lehetett találni zöld hagymát, friss retket. A paradicsom és paprika árai valószínűleg többeket megállított a vásárlási szándékukban. Sokkal kellemesebb csalódásom volt, hogy a kertekbe, erkélyre szánt virágok és palánták árai megfeleltek az elmúlt év hasonló időszakának áraihoz.

 

  

A losonci Városi Hivatal április 24-én meghirdette az egy hétig, május 5-ig tartó tavaszi nagytakarítási időszakát. Ennek részeként a nagyobb méretű tárgyak, az építészeti hulladékok elvitelére is lehetőség lesz. A losonci Városi Hivatal e célból, a lakosság igényének megfelelően helyez ki konténereket.

 

 

A Köztársaság téren kihelyezésre került a város első szájmaszk automatája, ahonnan különböző védettségi szintet biztosító szájmaszkokat és fertőtlenítő folyadékokat lehet vásárolni. Elnézve azok árait azonban nem tartom valószínűnek, hogy sorok fognak állni előtte.

 

 

A hét eseményeihez tartozik, hogy megkezdték a Járásbíróság épülete felújításának előkészítését. Eredendően korábbra tervezték, de csak most sikerült ennek feltételeit biztosítani. A hivatalt az egyik füleki utcai épületbe helyezik át, jelenleg az irodai berendezések elszállítása folyik.

 

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!