Vasárnap reggel nyoma sem volt a soroknak a tesztelési pontokon. A reggeli városi körsétámon azt tapasztaltam, hogy valamennyi, általam érintett helyszínen sorban állás nélkül lehetett a tesztelést elvégeztetni.

 

 

Érdeklődésemre több helyszínen elmondták, hogy reggel 7-től 9-ig úgy 20-30-an voltak, akik kérték a tesztelést.

 hirdetes_400x285  

 

 

Nagyon pozitívan lepett meg, hogy a kérdésemre készségesen és kedvesen válaszoltak, az egyik helyen elmondva azt is, hogy ma ünnepnap van, hideg, a nagyobb érdeklődést délutánra, kora estére várják.

 

 

A lakásom közelében lévő iskolában (Tugári tér, Vajansky utca) felállított két tesztelési ponton 12 óra körül sincs látható mozgás. A tegnap egész nap megtelt udvaron most csak a „hivatalos személyzet” látható.

 

 

Losoncon ma kora reggel hideg, borús, ködös időre ébredt, a hőmérséklet igencsak közelében volt a fagypontnak.

 

 

A Kármán József Alapiskola és Óvoda előtt felállított tesztelési helyszínen találkoztam a város polgármester helyettesével. Elmondta, hogy losonci válságstáb naponta kétszer ülésezik, s áttekintették a tegnapi nap eredményeit is, de úgy határoztak, hogy azt csak a kétnapos tesztelés végén teszik közzé.

 

Nem hivatalos információ szerint minden tesztelőhelyen kb. 4-5 pozitív eset fordult elő, ami városi szinten arra utal, hogy a tegnapi nap folyamán 50 körüli a pozitív esetek száma.

 

 

A temető kapui reggel nyitva voltak, de nyoma sincs az ilyenkor megszokott gyertyafénynek, a környező utcák lezárásának, ill. a forgalmuk átszervezésének. Idősebb, több, mint 80 évet megélt  ismerőseim nem kis keserűséggel mondták el, hogy ilyet még nem éltek meg.

 

Finomam fogalmazva nagyon nehéz szívvel gondolnak azokra, akik ezt így rendelték. Hozzátették, hogy a katolikus templomot is bezárták, Értendő ezalatt, hogy a bejárati részét is, amely napközben mindig nyitva szokott lenni, az oda betérők előtt.

 

 

A Városi Piaccsarnok előtti tér és a közeli (virág) üzletben ma reggel is árulták a temetőbe szánt, csokrokat és virágokat.

 

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!