Nyitókép forrása: Puntigán József

 

Csaknem kihalt utcák, kevés gyalogos, valamivel több autó, nagyobb autós forgalom, várakozás nélküli tesztelés, időről időre csepergő eső – röviden talán így lehet összefoglalni a losonci tesztelési pontokat bejáró késő délelőtti sétám eredményét.

 

 

A rendőrautók folyamatosan járják a város utcáit, a közbiztonság alkalmazottjai ellenőrzik a helyszíneket, de egyelőre minden rendben folyik.

 hirdetes_300x300  

 

 

Valamennyi tesztelési ponton arról tájékoztattak, hogy a lakosok az előzetes regisztráció szerint érkeznek, nincs tolongás, a tesztelési eredményre 5-10 percet kell várni. Ezt magam is így tapasztaltam. A tesztelést végzők nagyon kedvesek voltak, a novemberi teszteléshez viszonyítva minden gördülékenyebb volt.

 

 

Az eredményt nem a megszokott kék bizonylaton, hanem egy, valószínűleg a városi hivatal által nyomtatott formanyomtatványon kapják meg a letesztelt lakosok. Ezen az eredményen kívül a személyi adatok, a helyszín, az időpont, az illetékes munkatárs alaáírás és egy pecsét szerepel. A hátlapon pedig egy tájékoztató olvasható arról, hogy mit kell tenni annak, akinél poztitív eredményt mutattak ki, illetve a vele egy háztartásban élő személyeknek.

 

 

Regisztráció nélkül két helyszínen fogadtak/fogadnak lakosokat, a városháza épületében és az eredetileg is erre a célra kialakított helyszínen, az Egészségügyi Középiskolában. A hétközben működő mobil tesztelő helyszíneken viszont nincs tesztelés, de úgy tűnik nem is lesz rá szükség.

 

 

A tesztelés feltételeit a városi rádióban is többször elolvasták, hangsúlyozva, hogy városi hivatal által megadott telefonszámok (0908 992 782, 0907 343 098,  0907 832 836) ma és holnap is élők és elérhetőek lesznek.

 

 

A tesztelés eredményeiről, „statisztikai”  viszont nem kaptam információkat, s eddig a Losonci Városi Hivatal sem tett közzé ezzel összefüggő adatokat.

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!