Nyitókép: Körkép.sk

 

Több hónapos kényszerszünet után  vasárnap a losonci piactéren megrendezték az idei első régiségbörzét. A kínálat, az árusok száma magasabb volt, mint azt várni lehetett, a vásárlók részéről átlagos volt az érdeklődés.

 

 

 hirdetes_810x300  

Utóbbiak ezúttal ingyenesen léphettek a területre. Többen megjegyezték, hogy a nyitott tér sokkal hangulatosabb, mint a Vásárcsarnok. Ami a kínálatot illeti, a listát az üvegtárgyak a „fekete korongok” és CD-k vezették, de a háztartási eszközökből is jó volt a kínálat. Nem hiányoztak a zománcozott tálak, edények sem.

 

 

Az érem- és képeslapgyűjtők is találhattak partnereket, néhányan talán új éremmel, képeslappal is ggazdagodhattak. Lehetett kapni késeket, korabeli fegyvereket, festményeket, könyveket, szobrocskákat, kisebb mennyiségben régi, főleg családi hagyatékokból származó dokumentumokat is.

 

 

Röviden szólva, aki  árusként vagy vásárlóként élt az újranyitás adta lehetőséggel és eljött, az jól érezhette meg. Annál is inkább, mert a nap is felfüggesztette tüzes sugarainak kibocsátását.

 

 

 

Ha a vírus nem gondolja majd másképpen, az év végéig minden hónap utolsó hetének vasárnapján találkozhatnak Losoncon  a régiségek kedvelői.

 

 

 

A hónap első vasárnapjaira az állattenyésztők térnek majd vissza ugyanide. Az „állatbörzék” az Állattenyésztők Szlovákiai Egyesületének füleki alapszervezete rendezi.

 

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!