Nyitókép: Körkép.sk

 

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Ipolymenti futást, melyen 86 felnőtt és 13 gyermekfutó mellett 16 Nordic Walking gyalogló vett részt. Szervezői Losonc és Kalonda önkormányzatai, valamint a losonci Novohrad polgári társulás voltak.

 

 

Az előző évfolyamokhoz hasonlóan a verseny idén is több kategóriában zajlott: Férfi/nő (1982-2006 között született korosztály), férfi/nő (1972-1981), férfi/nő (1921-1971). Fiúk/lányok (2014-2019), fiúk/lányok (2011-2013), fiúk/lányok (200—2010) valamint Nordic Walking férfi/nő (1921-2019).

 hirdetes_810x300  

 

 

Jelentős változás, hogy a szervezők helyet adtak a futók előző évfolyamokon felvetett kérésének, és a táv hosszát az eddigi 7 km-ről 10 km-re növelték. A verseny új célállomása így Rapp helyett Kalonda lett. A táv magasságkülönbsége 50 méter volt, s lesz az elkövetkező évben is, hiszen mint az elhangzott, a versenysorozat jövőre sem fog megszakadni. Kalonda megnyerte a versenyzők támogatását.

 

 

A résztvevők a kötelező előzetes bejelentkezés és a versenydíj megtérítése után a verseny napján Kalondán regisztráltathatták magukat. Innen a szervezők autóbusszal szállították őket a futás kiindulási helyszínére Losoncra, a B.S. Timrava Színház előtti térre.

 

 

Itt a szervezői bizottság elnök, Pavol Baculík, Losonc város alpolgármestere, Marian Duzbaba a verseny pálya- és fő bírája köszöntötte őket.

 

 

A résztvevők a start előtti percekben megismerkedhettek a verseny ambaszádorával, a losonci származása, Miloš Kelemen válogatott jégkorongozóval is, aki az idei Jégkorong Világbajnokság Szlovákia – Oroszország mérkőzésen az első szlovák gólt lőtte. A sportoló a következő szezonban a Mladá Boleslav csapatát erősíti majd.

 

 

A verseny 10 km-es útvonala a Losoncon a Masaryk és Vajanský utcákon kezdődött, majd a Losonc-Rapp_Kalonda közúton folytatódott és a kalondai labdarúgó pályán megtett körrel ért véget folyamatos rendőri biztosítás mellett. A legkisebbek a kalondai labdarúgó pálya körül futották le a 0,4 km hosszú távot.

 

 

A verseny valamennyi résztvevője megkapta az emlékérmet, a kategóriánkénti legjobbak pedig a kalondai labdarúgó pályán felállított színpadon  a győzteseknek járó kupákat Miloš Kelemen és Pavol Baculík kezéből vehettek át.

 

 

A verseny szervezői gondoltak a nyári időjárási körülményekre, a futásra kora este került sor. Az időjárás egyébként is kegyeibe fogadott mindenkit, hiszen a délutáni eső röviddel a verseny kezdete előtt véget írt.

 

 

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, Magyarországról viszont nagyon kevesen. Ezt nem a versenykedv hiánya, hanem a szlovák határátlépésre vonatkozó rendelkezések okozták.

 

 

A  verseny leggyorsabb futója a Ján Dömény lett 33:44,04-es idővel. A leggyorsabb női futó Jana Martinská lett 39:06,02-es idővel.  A gyaloglók versenyét (Nordic Walking)     nyerte meg 1:10:27,45-ös idővel.

 

 

A verseny hivatalos végeredményét a mellékelt listákon olvashatják.

 

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!