Nyitókép: Nemeshodosi Nagy Lakoma FB-oldala

 

Ha augusztus, akkor csallóközi eszem-iszom, igencsak változatos kísérőprogramokkal.

 

Az esemény célja, hogy népszerűsítsék az aktívan, együtt eltöltött idő fontosságát. A helyi önkormányzat és civil szervezet immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Nemeshodosi Nagy Lakomát.

 

 hirdetes_810x300  

A program ezúttal sem okoz senkinek sem csalódást, hiszen lesz főzés, testmozgás, piacozás és szórakozás is. A programpontok augusztus 13-án kezdődnek.

 

De nézzük, konkrétan, mi várja az érdeklődőket a helyi futballpályán!

 

Augusztus 13. (péntek) 

A Nemeshodosi Nagy Lakomán szabadtéri „színdarab” is lesz. A Csavar Színház – Gál Tamás főszereplésében – előadja az Arany János Nagyidai cigányok c. interaktív előadását 20.00 órai kezdettel. Kapunyitás 18:00 órakor. Az előadás bemutatása után megközelítőleg 22:00 órától a Liver Sing együttes zenél.

 

 

Augusztus 14. (szombat) 

Szombaton igazán változatos programok várják az érdeklődőket. Idén is megszervezik a Fut a falu Ádámkáért futást. Felnőtt futó esetében férfi és női kategóriák lesznek, 5 km-es távra. A kicsik 200 méteres távon bizonyíthatnak. A nevezés díj előzetesen nincs meghatározva, mivel a futást jótékonysági céllal tartják. A befolyt összeget Méry Ádám (myotubuláris myopáthia nevű, izomgyengeséggel és légzési nehézségekkel járó öröklődő genetikai betegség) rehabilitációjára fordítják.

 

 

Az augusztus 14-i Lakomán természetesen főzőversenyre is sor kerül. Nem is akármi készül majd, hiszen a főzőcsapatoknak pörköltet kell készíteniük.

 

Szórakozás és ünneplés a nemeshodosi lakomán (képriport, videófelvételek)

 

A 2021. évi nemeshodosi kétnapos eseményen Csilievő verseny is lesz. Kóstolásra kínálnak feferónit, jalapenot, Thai Red Chilit, Cayane Peppert, Habanerot, Mogura Scorpiont és Carolina Reapert.

 

Jókat lakmározott Csallóköz és környéke – A Nemeshodosi Nagy Lakoma képekben

 

Persze, a labdarúgás is helyet kap a rendezvény másnapján, hiszen megtartják a Focikupa kispályás futballt is.

 

 

A gyermekprogramok ( Glamour zenekar, a Kuttyomfitty Társulat, önkéntes tűzoltók, játékok a hodosi Kakadémia közreműködésével) mellett megtartják a „Lakomás” piacot is, mégpedig augusztus 14-én a reggeli órákban.

 

 

A kultúrműsor a Hodosi nótakörrel kezdődik. Színpadra lép Slezák Erika vendégeivel, a citerazenekar, valamint Nagy Noémi és Cseh Tamás. A fellépők sorát a Varkocs és a Megmaradásunkért Kultúrcsoport bővíti.

 

Az est fénypontja Kökény Attila 19.00 órakor kezdődő koncertetje lesz, őt követi Manuel, illetve az AYFLY Family akrobatikus bemutatóját is láthatják a jelenlévők.

 

A hangulatot a népszerű Váradi Roma Café fokozza. Az est hátralévő részében DJ Hoffman gondoskodik a zenéről. A rendezvény folyamán a szervezők tombolahúzásról sem feledkeznek meg.

 

Belépőjegyek

 

Péntekre a helyszínen 12 euróért lehet jegyet vásárolni.

 

Szombaton délután három óráig ingyenesen látogatható a rendezvény. Délután három órától a belépőjegy ára a helyszínen 10 euró.

 

Ingyenes belépés biztosított a hodosi lakosoknak, valamint a 16 év alatti vendégeknek.

 

Látogass el Nemeshodosba, lakmározz egyet úgy igazán, csallóköziesen! 

 

A programokról részletes tájékoztatás olvasható a nagylakoma.com honlapon, vagy az esemény hivatalos Facebook-oldalán Nemeshodosi Nagy Lakoma név alatt.

 

Laky Erzsébet

Képek: Nemeshodosi Nagy Lakoma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!