Nyitókép: Körkép.sk/Laky/Csilizradvány

 

A szervezők változatos programokkal várták az érdeklődőket… 

 

Csilizradványban a hagyományokhoz híven idén is megszervezték a nagy népszerűségnek örvendő egy éjszakás sátorozást. Sok gyermeket írattattak be a szülők a Radványkodók programjaira.

 

  hirdetes_300x300   

 

 

Gasztroprogram

 

 

 

A táborban a főzés sem maradhatott el. A főszervezők többek között ízletes lecsót is készítettek.

 

 

Kezdetek

 

Jádi Veronika ötletgazda megkérdezésünkre elmondta, hogy egykor egy ún. „ottalvós”, programokkal teli tábor megszervezése volt tervben. A fiatalok nagy örömére idén ezt végre sikerült megvalósítani.

 

„Színes programokkal vártunk mindenkit, így unatkozásra nem volt alkalom. Olykor annyira elfáradtak a résztvevők, hogy alig bírtak elaludni”

 

– ismertette tapasztalatait.

 

A gyermekklub ötlete is Jádi Veronika vezető nevéhez fűződik, aki az évek során több gyerekprogramba is bekapcsolódott foglalkozásvezetőként.

 

„Az évek során szerzett pozitív élményeken felbuzdulva fogalmazódott meg bennem a gyerekklub ötlete. Szerencsémre támogató, motivált, elhivatott emberekre leltem, akikkel hasonló véleményen vagyunk: találékonysággal, erős akarattal és közös összefogással nagy dolgokat tudunk véghezvinni”

 

– részletezte a gyermekklub vezetője.

 

Mint elmondta, a klub elsődleges célja a közösségépítés, a helyi gyermekek összefogása, összekovácsolása. A szervezők szerint fontos, hogy a mai rohanó világban ne csak elmenjenek egymás mellett a faluban élő gyermekek, hanem legyen igényük egymás társaságára, a közös célok megteremtésére, kivitelezésére, illetve az egymásnak való segítségnyújtásra.

 

„A klub célja, hogy a gyermekek számára olyan foglalkozásokat szervezzen, ahol minden gyermek megtalálja a korához, érdeklődési köréhez közelálló témát magának. Mindezt tegye egy olyan közösségben, amit a sajátjának érez, és bizalommal fordulhasson a társai felé, hiszen mindenki jól ismeri a másikat”

 

– hangsúlyozta Jádi Veronika.

 

Nyári táboros programok

 

A táborban vidámságból, táncból, ügyességi játékokból sem volt hiány.

 

Jádi Veronika hangsúlyozta, hogy a táborozók és a szervezők kedvenc programja az egyéjszakás sátorozás, amelyet idén is sikerült megszervezniük a helyi Fekete vendéglő udvarán.

 

A sátorozás során a felhőtlen jókedv és vidámság volt a középpontba. Az önfeledt szórakozás, esti sütögetés, tűz melletti ücsörgés a kötetlen beszélgetések, közös éneklés, mesemondás, filmvetítés és a csillagokkal teli éjszakai égbolt biztosították a kellemes kikapcsolódást a gyermekek számára.

 

 

Bemutatkozik a Radványkodók – a csilizradványi önkormányzat mellett működő gyermek- és ifjúsági klub

 

A Csilizradvány Önkormányzata támogatásával a Radványkodók nevű gyermek- és ifjúsági klub 2019. március 1-jén alakult meg a csilizközi községben. Motorja és vezetője Jádi Veronika, a helyi alapiskola pedagógusa.

 

 

Örömteli segítség

 

A tábor vezetőjének és segítőinek az elhivatott szülők és további önkéntesek, foglalkozásvezetők segítségével az évek során események egész sorát sikerült megrendezniük. Például kreatív foglalkozásokat, mozidélutánt, farsangi mulatságot, rajzversenyt, kirándulást, sátorozást.

 

 

 

„A pozitív visszajelzések és az elégedettség ad további erőt, hitet és lelkesedést, hogy folyamatosan bővüljünk, új dolgokat hozzunk létre”

 

– magyarázta.

 

 

 

Programok a koronavírus miatti intézkedések ideje alatt

 

A világjárvány miatt értelemszerűen a gyermekklub tagjainak sem adatott lehetőség a személyes találkozásra, ezért különböző  interaktív online foglalkozásokat biztosítottak számukra a vezetők.

 

Kép: a klub FB-oldala

 

„Olyan online órákat igyekeztünk szervezni, amelyek tele voltak mókával és vidámsággal, ahol együtt beszélgethettek, játszhattak a gyerekek a modern technika segítségével. Emellett interaktív online angol foglalkozáson is részt vehettek, ahol játékosan és online gyakorolhatták az angol nyelvet”

 

– részletezte.

 

Kép: a klub FB-oldala

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.