Két héttel ezelőtt Jozef Rajtár kollégámmal a Špirko ügyész úr elleni vádemelést [politikailag] célzottnak és törvénytelennek minősítettük. Felszólítottuk, hogy hozza nyilvánosságra [a vádiratot], ami néhány napon belül meg is történt.

 

A vádirat tartalmával kapcsolatban bebizonyosodtak kétségeink, mert az valóban kizárólag egy elítélt adócsaló állításain alapult, és jogilag nem viselte magán a hatalommal való visszaélés bűntettének jegyeit.

 

A botrányos vádirat nyilvánosságra hozatala után a Főügyészségnek nem volt sok választása. Ha elutasította volna Špirko fellebbezési kérelmét, elvesztette volna megbízhatóságának maradékát is. Félek azonban, hogy a belügyminiszter és a neki alárendelt NAKA elérték céljukat – megkapták [Špirko] minden számítógépes adatát, vagyis pontosan tudják, milyen bizonyítékokat sikerült összegyűjtenie a B.A. Haus ügy kapcsán. Egyúttal megfélemlítették az összes tisztességes nyomozót és ügyészt, akik a jelenlegi kormány botrányait és ügyeit vizsgálták volna ki.

 

 hirdetes_810x300  

Minden normális országban a belügyminiszter abban a pillanatban befejezte pályafutását, hogy a neki alárendelt egység (NAKA) törvénytelen vádakat kreál egy ügyész ellen, aki a belügyminiszter pénzügyi tranzakcióit vizsgálja. Szlovákiában az a koalíciós partner, aki épp most vásárolt meg további 5 képviselőt, még azon a napon bejelentette, hogy Kaliňák mellett még mindig egy emberként áll ki.

 

Állásfoglalásával  a koalíció minden képviselője és minisztere tudatosan hozzájárul ennek az országnak a maffia és az oligarchák javára történő megrabláshoz. Ebből már nem tudnak kievickélni, sem a stabilitás szükségességének hangsúlyozásával, sem az alternatíva hiányával, de Szlovákia soros EU-elnökségével sem. A kocka el van vetve.

 

A mostani, reménytelennek tűnő szituáció ellenére üzenetünknek világosnak kell lennie: sosem békélünk meg a helyzettel, sosem adjuk fel, és a végén kiszabadítjuk Szlovákiát ennek a polipnak a csápjaiból.

 

Facebook.com/Daniel Lipšic

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!