Lehet bonyolítani, de teljesen egyszerű ez a történet. A nehéz helyzetben lévő szocialisták – több menetben – eladták a Népszabadságot, a kormányoldal szépen gyarapodó emberei pedig megvették. S miután nem üzleti, hanem politikai megfontolásokból vásároltak (hiszen a politika fontosabb, az biztosítja számukra az üzleti sikert), a politikai nyereséget minden üzleti szempontnál fontosabbnak látták: gyorsan bezárták azt a boltot, amelyik minden nap politikai károkat okozott számukra.

 

Egy ideális világban persze a média nem a politika szolgálóleánya lenne, de itt ma nem ezt a világot éljük: a média harci fegyver, s az a siker, ha az erőfölényünket kihasználva sikerül kicsavarni a veszélyes eszközt az ellenfél kezéből.

 

Ez nem a sajtószabadság vagy a demokrácia vége, hanem a hatalomtechnika, a politikai akarat mindenhatósága. Akinek ez tetszik, az szavaz majd a Fideszre, akinek meg nem, az meg keres egy másik politikai megoldást. Aki pedig szeretné, ha lenne a politikától független újságírás Magyarországon, az tegyen érte: ha sok pénze van, tulajdonolja, ha nincs, de az eszmében hisz, támogassa és vásárolja.

 

 hirdetes_810x300  

Török Gábor: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!