(…) Sokadik körös párbeszédként elképzeltem egy értekezletet tiszta közélet témában is. Demográfiai mutatóink és oktatási rendszerünk állapota jó helyen vannak ott az élen, de valamikor sort kéne keríteni egy olyan találkozóra is, ahol közös korrupcióellenes csomagot fogadunk el, közös szabályokat fektetünk le és közös nyilatkozatban kötelezzük magunkat az aláírtakhoz.

 

Az értekezlet kezdődhetne Matovič javaslatának megtárgyalásával. A közlekedési tárca egyébként is jelképes szerepet tölt be a felvidéki magyar közéletben. Így 10 év távlatában még világosabb, miért mindig arra pályázott Bugár Béla köre, hol bomlott és min bukott meg az a nagyon kényes felvidéki magyar egység.

 

És most jön a moralizáló rész: Számbeli kisebbségi sorsban mindig nagyobb a felelősség. Mert ha a közösségben rögzül, hogy választott képviselői átverik, akkor ott vége a dalnak.

 hirdetes_810x300  

 

Egy átlag felvidéki polgár nyugodtabb szívvel vallja magát magyarnak a népszámláláskor, nyugodtabban hozza meg döntését gyermeke iskolaválasztásakor és nyugodtabb lelkiismerettel adja le voksát a választásokon, ha tudja, hogy vezetői keze tiszta.

 

Tehát:

 

Jöjjön a közeljövőben egy magyar-magyar csúcs a korrupcióellenes harc zászlaja alatt. Gyurovszky László nyitóelőadása után hallgassuk meg Bugár Béla értekezését az R7 gyorsforgalmi út építéséről, majd jöjjön Érsek Árpád beszámolója a közbeszerzések aktuális helyzetéről a közlekedésügyben.

 

Mert nem csak iskoláinkat kell megmenteni, de a közélet tisztaságából is legalább annyit, amennyit még lehet…

 

Gubík László: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!