Virgil
  • HUF: 369.30
  • USD: 1.13
  • 2 °C
  • 10 °C

Hirdetés (X)

facebook

Mede Feri: Ovi, szégyen és gyalázat…

Éppen szégyenkezem, nézem a felvidéki óvodák fokozatos átadásait a felújítás, rendberakás után.

 

Teljesen jó, oda vonzza a gyerekeket. Dicsérhetném még, hogy miért jó. De egy elképesztően keserű szájízt hoz magával az egész.

 

Mede Ferenc. Kép: reprofoto (Facebook)

 

Mégpedig, ha megnézem, akkor egyetlen egy átadón sem láttam magyar jelképeket. Magyar zászlót, címert, bármit, ami arra utal, hogy itt magyar emberek magyar embereknek adományoztak, ajándékoztak valamit. Konkrétan magyarországi adófizetők pénzét a magyar kormány közvetítésével a felvidéki magyar emberek, sőt, mi több, a magyar gyermekek számára úgy hasznosították, hogy az előremutató lehetne.

 

De ha ennél nem tudatosítjuk mi, felvidéki magyarok, hogy ez honnan jött, kitől jött, és ehhez mi kapcsolódik, milyen szellemiség, eszmeiség, amit igenis a magyar nemzeti jelképek egyértelműen képviselnek, akkor azért nagyon szánni való a történet.

 

Akkor itt meg kell gondolnunk, hogy akkor mi tényleg magyarok vagyunk? Vagy valami szlovmagyok. Valami takony. Ki kell mondani, mert egy történet, egy tudat nélküli taknyos massza. Mert ez kőkemény szégyen, hogy sehol nem merik, nem akarják, gyávák, töketlenek.

 

Mit mondjak? Rettenetes.

 

Mede Feri: Facebook (vlog)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

BURSZKI József
2018. Sze. 10. 13:20

Nem értek eggyet az általánosítással. Kérem tessék meggyozodni a "rirek.sk" honlapon. Fényképek az új Református óvoda Rimaszombati alapkoletételérol. Józsi Rimaszombatból

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket