Az igazságügyi miniszteri posztból való távozásom után, és a Peter Pellegrini vezette kormány bizalmi szavazása után nyilvánosan kijelentettem, hogy az új kormányfő kapott egy esélyt és rajta áll, hogy megmutassa, hogy jól ragadja meg.

 

Az új kormány fél évnyi működése után azonban meg kell állapítanom, hogy a megnevezett problémák közül – a gyilkosság kivizsgálása, a rendőrség, a belügyminisztérium hitelessége, a rendőri belsőelhárítás függetlensége, a mezőgazdasági botrányokért való felelősségrevonás – egy esetben sem történt olyan előrelépés, amely megnyugtatná a közvéleményt vagy akár engem személyesen.

 

Épp ellenkezőleg, ismételten bebizonyosodik hogy nem veszik elég komolyan a problémákat.

 

 hirdetes_810x300  

Tibor Gašpar és Róbert Krajmer jelenlétéről beszélek a Belügyminisztériumnál, a Belügyminisztérium vezetésének kitérő és félrevezető kijelentéseiről a vietnami üzletember elrablását érintő vizsgálatok kapcsán, a sajtóval szembeni szóbeli támadásokról vagy az egyértelműen proeurópai és proatlanti irányultságtól való látható eltérésről, főleg az egyik koalíciós partner esetében.

 

És ott van a koalíció érzéketlen reakciója az SAV helyzetére, az ÚVO új alelnökének kinevezése vagy a vagyon bebiztosításáról szóló törvény indokolatlan visszahívása.

 

Első látásra úgy tűnhet, hogy ezek az események nem függnek össze, így együtt azonban olyan képet festenek, hogy ez a kormány nem tekinti prioritásaként a jogállamot, és én meg vagyok győződve arról, hogy a mélyülő bizalmi válságban ezt prioritásként kellene kezelnie.

 

Már a szünet előtt jeleztem, hogy egyelőre nem fogok semmilyen választott tisztségér indulni, és nem fogom jelöltetni magam a következő parlamenti választásokkor sem.

 

Ma azonban már nem maradt semmi okom arra, hogy tisztán formális kapcsolatot tartsak fenn a jelenlegi kormánykoalícióval, és ezért úgy döntöttem, hogy kilépek a Most-Híd frakciójából, és ezzel magából a Most-Híd pártból is.

 

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!