József, Bánk
  • HUF: 313.95
  • USD: 1.13
  • 5 °C
  • 14 °C
facebook

Samu István országos elnökségi tag az MKP-ból való kizárásáról

Nyitókép: Samu István Fb-oldala

 

Tisztelt Oldalátogatók! Követők! Kedves Ismerőseim! Legkedvesebb Barátok! Tisztelt Harcostársak és nem utolsósorban ideiglenesen volt pártársaim!

 

Szeretném a közvéleményt tájékoztatni, mielőtt bárki hangulatot keltene, vagy fizetett bértolnokként hamis tévhíreket terjesztene azzal kapcsolatosan, hogy vajon a gútai frakcióból való kizárásom kapcsán, mi a helyzet velem. Igyekszem az MKP párt technikai szemüvegén is, a valós objektív helyzeten és az én meglátásaimon is keresztül megvilágítani a mostani állapotot.

 

Az előzményeket jó páran tudják, akik nem értesültek volna róla, azoknak csak valóban dióhéjban írnám le.
A helyi frakcióban és a helyi szervezetben durván 5 – 6 embernek útjában àlltam. Elsősorban egyéni és belső csoportos èrdekeiknek nem tudtam fejet hajtani. Bár úgy érzem, 2014-2017-ig zökkenőmentes volt az együttműködés.

 

Sajnos a gútai magyar iskolaöszevonáskor tanusított nézetkülönbségünk mérgezte a további közös munkánkat. Nem vagyok természetesen egy “ministràns lelkű fiú”, követhettem el én is bizonyos hibákat. Sőt, követtem is el biztosan, de csak az nem követ el, aki nem dolgozik semmit sem. Azonban az általuk állított egyetlen ok, hogy politikailag megbízhatatlan vagyok, az messzemenően koholt vád.

Mindig is az MKP-t szolgáltam, szívembe továbbra is az MKP ideológiai célkitűzései megmaradnak, mint útvezető. Azonban ez nem csak országos szintre volt érvényes, hanem helyi szinten is a magyarság nemzetstratégiai kèrdései fontosabbak voltak, mint bárki egyéni, vagy kis csoportosulások èrdekei akár a párton belül. Az évek során ez sok ellensèget is szült, de ugyanakkor sok baráti harcostársat is adott nekem

 

Tegnap összeült az MKP Országos Elnöksége!

Helyi ügyeket nem szokàsa oldani az országos elnökségnek, azonban azzal, hogy a gútai helyi frakció négy tagja a hatból – szó szerint az egyik napról a másikra – kizárta az országos elnökség egyik tagját, azzal az alapszabály értelmében megszűnik a tagsági jogviszonyom. Vagyis elveszítem a pártban betöltött összes feladattal járó funkciómat (nem fizetéssel – még mielőtt valaki félteértené és mutogatna az MKP-ra).

Tehát, mint Járási Elnökségi tag, mint Kerületi Tanácstag, mint Országos Tanácstag, mint Országos Elnökségi tag megszünnek ezek feladat-funkcióim, amelyekre a párt belső szintjein mindegyikhez szavazás-választás utján hatalmaztak fel. Valószínűleg a kizárók ezt jól tudták ès meg volt – van az elképzelésük is…

 

Az MKP Országos Elnöksége ebben a kérdésben alapszabály szerint nem döntő szerv, de mivel országos elnökségi tag veszítette el a tagsàgi jogviszonyàt, tárgyalta az ügyet. Meghallgatta a helyi frakció tagjait és engemet is, két helyi taggal karöltve, 2018-as helyi választások induló MKP-s jelölteket Tóth Pétert és Kurucz Józsefet, hogy átfogó képet kapjanak.

 

A következő álláspontot hozta az Országos Elnökség:

Döntést nem hozhatott, mert ez alapszabállyal szemben – (véleményem szerint: még ha szerencsétlen is ez a része), nem mehet szembe. De a következő állásfoglalást fogadta el:

Az OE-g nem döntéshozatali szerv, ezért állásfoglalàst hozott, vagyis tiszteletben rartja a pàrt ide vonatkozó alapszabàlyàt, és megbízza az Országos Elnököt – Menyhárt József elnök urat, hogy keresse Samu Istvánnal a felvidéki magyarság ügyében az együttműködés lehetőségeit, pontjait.

 

Több elnökségi tag az állàsfoglalás után személyesen megkeresett telefonon, hogy természetesen ezt az etikai bizottság esetleg tudja oldani. Fel kéne lebbeznem a frakció kizáràsa ellenébe. Valószínűleg a napokban ezt megteszem.

 

Hogyan tovább – rövid jövőkép!

 

Mint egyszerű istenfélő ember, nem haragszom azokra, akik ilyen tudatos módon szerettek volna megszabadulni Tőlem. Legyenek ezzel boldogok. Sok sikert kívánok nekik Gúta érdekében! Én helyi szinten városunk érdekében nyitott vagyok.

Remélem, elèrték a céljukat és a magàn vagy a szakmai szfèrámba nem támadnak bele, mint ahogy az elmúlt napokban azt megéltem, ha igen, akkor a kesztyűt nekem is sajnos fel kell húznom…

Köszönöm az MKP-ban a sok barátnak (most nem tudok mindenkit megnevezni, hála a gondviselésnek, sokan vannak), hogy lélekben velem vannak az ország minden táján, és továbbra biztosítottak, hogy számítanak az együtműködésre. Ígérem, bennem nem fognak csalódni.

Egy cseppet csalódtam, hogy az eddigi munkásságom nem halványította el a buta alapszabály ide vonatkozó rèszèt.

 

Dolgozok természetesen tovább a magyarságért, MINDEN gútaiért, a Közössègèrt!

Munkàm erejének a nagyrészét most már teljesen az önkormányzati, szakmai és tudomànyos, valamint a Köz-Ért Polgári Körök csapatának munkàsságában teljesíthetem ki. Ez így sem kevés, azt gondolom.

Az MKP-t pedig igyekszem bajd kívülről javaslatokkal esetleg építő jeleggű kritikával segíteni. Amíg lehet és engedik támogatni. Úgy érzem, továbbra is nem pár ember dönti el az ember ideológiai és párt hovatartozásának kérdését. A MKP-ban emberek jönnek mennek de a lefektetett alapító elveket kell nézni. Ezeket mindig is támogatni fogom!

 

A további lépéseket szintén a párt belügyének tartom, nem szeretnék róla nyilatkozni!

 

Ezzel én szeretném ezt a témát lezárni, és összpontosítani a szép kis csalâdomra.

Mindenkinek, barátnak, jelengi felebarátnak, természetessen azoknak is, akik most örülnek ennek a helyzetnek tiszta szívből kívánok meghitt, áldott karácsonyt, és Jézus Krisztus megszületésének keresztényi megéllést!

Én ezen leszek!😊

 

Samu István: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Janicsár
2018. dec. 19. 10:29

Valaki már felvilágosíthatná, hogy mennyire ciki ez a harcostársazás (kb. egy szint az elvtárssal), mindent nagybetűvel írás, fordított ékezezetek meg hasonlók. Nem ártana, ha beülne egy-két nyelvtanórára az iskolában ahol tanít.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 40 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket

Megosztás