Úgy tűnik, hogy a gyilkosság megrendelői először diszkreditálni akarták Ján Kuciakot. Mocskot kerestek, de nem találtak. Még a rendőri adatbázisban sem.

 

Minden bizonnyal megnézték a számlamozgásait is, hiszen az olyan emberek mint Kočner, meg voltak győződve arról, hogy Kuciak megrendelésre írt. És mindez éppen abban az időben történt, amikor Kočner megfenyegette Kuciakot, hogy mocskos, szennyes dolgokat fog róla összegyűjteni. Kočner minden bizonnyal Bödörhöz fordult, aki csatlósát, Gašpart szólította meg. Ő pedig utasította a Pénzügyi Hírszerző Egység igazgatóját, Vorobjovot.

 

Ján Kuciak sosem írt megrendelésre. Átlagos újságírói keresetből élt, s ebből törlesztette a nagymácsédi házra felvett hitelé. Nem a pénz érdekelte, hanem az adott dolog, amiről írt. Tetten akarta érni a gazembereket, és az igazságszolgáltatás elé akarta állítani őket.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

Ha elképzelem, hogy ezeknek a szemeteknek mennyi bűntársuk volt az állami funkciókban, akkor egyenesen hányingerem van. Nem mintha nem sejtettem volna, hiszen már évek óta erről írok. Hihetetlen botrány, hogy ez az egész ilyen szinten működött.

 

Gašpar most biztosan torzítani fog, hogy neki semmi köze sincs Kuciak lenyomoztatásához. Én azonban nagyon jól emlékszem arra, amikor Jánt azzal fenyegette, hogy pert akaszt a nyakába, mert nyomozni kezdett a különös eredetű vállalkozásai után. Erős volt a gyanúnk, hogy Gašpar családi vállalkozása valójában nem más, mint kenőpénzmosoda, csak éppen nem tudtuk bebizonyítani.

 

(…)

 

Számomra már nem maradt más csak az, hogy abban bízzak, egyszer mindenki, aki Ján Kuciak életére tört, a börtönben fog megrohadni. Nemcsak a gyilkosság elkövetői és megrendelői, hanem azok a segítők is, akik megfigyelték őt, anyagilag támogatták ezeket a bűnüldözési műveleteket, illetve piszkos célokra használták fel a funkciójukat.

 

Ez a bűnözőcsapat olyan hatalmas, hogy további meglepetésekkel is számolnunk kell. Kő kövön nem fog maradni. Az igazságnak győzedelmeskednie kell a hazugság és a büntetlenség felett.

 

Marek Vagovič Facebook-bejegyzése

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.