A (szerk.megj. gútai) helyi szervezet ilyen szétziláltan még nem állt történelme folyamán. Ebben az esetben is igaz az a régi mondás, hogy mindig a fejétől bűzlik a hal. A helyi gútai MKP esetében ez már 2016 óta így van. Ez után következett be a széthúzás, amikor egy belső csoport állított olyan elnököt, aki nem a belső egységre törekedett, hanem megpróbálta pillanatnyi vélt politikai ellenfeleit félreállítani, legérzékletesebben Samu Istvánt, majd azokat is, akik „nem velünk van…” elvet vallják, – félre állítani azokat is.

 

Sajnos mindehhez a belső csoport (később a szeretlek gútás MKP-s tagok), amelyik hatalomhoz juttatta Viola Miklóst (8-10 ember), mind a mai napig asszisztál. Még úgy is, hogy már ők is láthatják, hogy ez a helyi szervezet morális megbecsülését ássa alá. (…) szemmel látható, hogy egység teljesen megbomlott. (…)

 

Kinek jó most ez a mostani állapot?

Annak, aki az MKP-t helyi szinten tönkre szeretné tenni, és más erőket hatalomhoz juttatni. Aki képes volt kommunistákkal parolázni a jelenlegi helyi önkormányzati hatalomban. Aki képes olyan önkormányzati képviselőkkel együtt hatalmi konstrukciót kialakítani, akik még pár hónapja, egy éve, vagy több éve visszamenőleg folyamatosan élesen támadták az MKP-t! Aki képes arra, hogy bizottságokat passzoljon le a függetleneknek, arányszámokat tekintve nem a helyi MKP pozícióit erősítve.

 hirdetes_300x300  

 

Képes a listán induló MKP-s képviselő-jelöltek közül, akiknek csak annyi volt a hibájuk, hogy Samu Istvánnal barátok, vagy szimpatizálnak félreállítani és egy bizottságba sem bejavasolni. Kérdezem én: akkor hogyan beszélhetünk MKP-s érdekekről?!

 

Övön aluli ütésük, lépésük célja az volt, hogy Samu Istvánt teljesen ellehetetlenítsék. Elveszítsen minden pártbéli betöltött funkcióját, legfőképpen tagsági viszonyát. Ezzel elérték azt, hogyGúta neve negatívan cseng nem csak Felvidéken (nevetség tárgyává tették az egész tagságot).

 

Nem kéne a személyi ellentéteket, személyes ambíciókat alárendelni a közös politikai akaratnak?

 

(…)

 

Úgy gondolom azért léptünk be az MKP helyi szervezetébe, mert a magyarságért akarunk dolgozni.

(…)

 

Úgy látszik a négy embernek, csak az számít, hogy „bólogatójancsik” legyenek a csapatba, frakcióba, helyi szervezetben (megint rólunk döntenek,de nélkülünk).

(…)

 

Bizonyos csoport Viola Miklós körül, nevek szerint is tudjuk, teljesen abban érdekelt 2016 óta, hogy aki másképpen gondolkodik bizonyos kérdésekről, mint Ők, azokat el kell lehetetleníteni. Olyan kijelentések hangzanak el, hogy aki nem ért velük egyet, az megbízhatatlan.
(…)

 

A frakcióban négy ember hivatkozik arra, hogy politikailag megbízhatatlanok vagyunk. Négy olyan ember élén elnökünkkel, akik a kampány alatt, az MKP teljes listáját gyengítve független jelöltek mellett kampányoltak. Ezekre bizonyítékaink is vannak. A választások igazolják, hogy akiket nyilvánosan támogattak független jelöltek, azok közül egy jutott be, kárára két MKP-s jelöltnek, akik 15 karikával szorultak le, érdekes körülmények között. Ezek az MKP-s jelöltek, vállalták a logót, beletették a pénzüket, és azt kellett megélniük, hogy Viola Miklós és társai hol nyíltan, hol burkoltan Gútán azt terjesztették ne szavazzatok a „Samu csapatára” és elmondták kikre nem lehet.

 

Mi, 10 képviselőjelölt társammal azt gondoltuk egy csapat vagyunk. De nem így történt. Pedig akár most kilenc képviselőnk is bent lehetne. A helyi elnök a szemünkbe hazudta, hogy nincsenek billboard felületek. Számon mertük kérni Tőle, hogy ez nem a helyi elnökség feladata lett volna, hogy időben lefoglal? Hiszen mi vagyunk lényegében a városban vezető pozícióban.

 

(…)

 

Még egy fontos adalék: a négy év során általában a Szeretlek Gúta megtévesztő brendje volt építve az MKP helyett, billboardokon stb.. Sok esetben a Szeretlek Gúta által működtetett kedvelői oldal osztotta meg az MKP hivatalos, vagy félhivatalos helyi nyilatkozatait. Amit igyekeztünk többször is szóvá tenni. Majd lett egy mostohán kezelt MKP-s oldal, aminek 111 követője van (ellenben a Szeretlek Gútáénak 800 felett). Kértük többször Viola Miklóst, had tegyünk oda mi is admint, hogy feléledjen az oldal, akár pénzt is beleteszünk a hirdetésbe. A választ gondolom, nem kell mondanom. De ez csak néhány dolog a sok közül. Úgy éreztük a kampány alatt, hogy nem akarnak velünk kampányolni, sőt, minden építő javaslatunkat bojkottálták.

 

Ezekkel a cselekedeteikkel a kampány alatt, a belső kampányüléseken szembesítettük Viola Miklóst és körülötte lévő képviselőjelölteket. Sajnos még az eredményvárót sem akarták együtt lebonyolítani velünk. Persze a független Szeretlek Gútás jelöltek ott voltak velük

 

(…)

 

Az elmúlt években felgyülemlett egy csomó ellentét, de a helyi elnöknek kéne integrálni a csapatot, nem neki kéne lenni a kiszorítósdi vezetőjének (lásd. megyei jelölés, 2018-as önkormányzati kampány mostani „kizáros” megnyilvánulása .)

Azzal vádol minket sok helyütt, hogy nem fogadjuk el őt elnöknek. Elfogadtuk! Annak ellenére, hogy alig választottuk meg helyi elnöknek, székfoglaló beszédében arról beszélt a helyi tagoknak, hogy miért nem szabad Samu Istvánt támogatni a járási elnökségért való indulásban (tehát már a széthúzásról szónokolt).

(…)

 

Bármilyen építő jellegű javaslattal kerestük elutasította. Így többé nem kerestük, maradt a polgármester és néhány nyitott tag.

 

Sajnos a gútai MKP tagsági szinten is hanyatlik! Egyre kevesebben járnak az ülésekre, aminek az oka a feszültség és a rossz milliő. Amiről mindannyian tehetünk, de elsősorban az elnök feladata az, hogy megteremtse a belső kohéziót. Az utóbbi időben ettől függetlenül mi tagokat hoztunk be a rendszerbe, de nem hogy örült volna a helyi elnök, hanem gyanúsítgatásokba kezdet. Így nagyon nehéz az együttműködés (elkerülhetetlen a tisztújítás).

 

Pikáli Róbert: Facebook

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Breaking: Folytatódik az MKP totális szétesése – Samu Istvánt kizárták a pártból

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!