Dömötör
  • HUF: 365.10
  • USD: 1.19
  • 9 °C
  • 19 °C
felvidek.ma

Batta György: D. Kovács József halála mindnyájunk vesztesége

Minden közösség számára nagy veszteség, ha soraiból elveszít akár egyetlen felelősségteljes, elkötelezett embert. Különösen fájdalmas a hiány akkor, ha a halál kis közösséget érint, s ráadásul élete virágában távozik a megbecsült, kitűnő képességű és erkölcsű személy. D. Kovács József újságíró és szerkesztő kollégánk, a hazai magyar média tisztelt egyénisége még ötvenkét éves sem volt, amikor utolsót dobbant a szíve. (…)

 

Jóska nem a hangoskodó és mellveregető magyarok sorát gyarapította: alázattal szolgálta közösségét és szerette a hivatását. (…) Külön öröm volt számomra, hogy az ifjú kolléga nem csak jól írt, hanem jól is focizott. Együtt jártuk a Felvidéket az 1973-ban alapított (cseh)szlovákiai magyar újságíró csapattal. (…)

 

D. Kovács József szívesen jött velünk a hazai magyarság kisebb-nagyobb településeire, mert tisztelte az embereket, az olvasóit. (…)

 

D. Kovács József halála mindnyájunk vesztesége. Bárcsak lennének utódai!

 

Felvidek.ma – Batta György: D. Kovács József halála mindnyájunk vesztesége

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket