(…)

 

A kettős állampolgárság ügyét nyilván nehéz feldolgozni. Mi okozna elégtételt?

 

Mindenekelőtt, ha e miatt a pocsék ügy miatt nem vesztettem volna el Anikó lányomat! Mi lenne az elégtétel? Hát az, hogy visszakapjam a szlovák állampolgárságot ugyanolyan egyszerűen, ahogy azt elvették. Minden külön cécó nélkül, állampolgársági eskütétel nélkül! Én nem vagyok hajlandó Jakab úr útját végigjárni!

 

  hirdetes_300x300   

Itt meg kell jegyeznem, hogy óriási csalódást okozott nekem a Most-Híd parlamenti hozzáállása az ellenzéki képviselők által a kettős állampolgárság ügyében előterjesztett beadványához. Meg is kérdeztem Gál Gábor ügyvéd úrtól, frakcióvezetőtől, hogy ezek után bele mer-e nézni a tükörbe. 2012-ben Bugár Béla és Vörös Péter még a jogi segítséget is felajánlották, de nem kívántam vele élni… Micsoda köpönyegforgatás!

 

Ebben a korban minden perc ajándék lehet. Összegyűlik-e a család a születésnap alkalmából?

 

Igen, de pár nappal később, mivel jelenleg az unokám Jordániában van kiküldetésben.

 

Mi lenne a legszebb születésnapi ajándék?

 

Az, ha együtt lesz a család, a szeretteim.

 

Több elismerést, díjat vehettek át az elmúlt években. Melyik alkalomra emlékezik a legszívesebben?

 

Mindegyik ünnepségre szívesen emlékszem vissza, de talán az volt a legemlékezetesebb, amikor Esztergomban átvehettem a Szent István-díjat. A laudációt Kövér László, a Magyar Parlament elnöke mondta, és jelen voltak a rimaszombati ismerőseim is, élükön Šimko József polgármester úrral.

 

Életéből melyik éveket idézi fel a legszívesebben?

 

Azokat, amikor még tanítottam. De azok közül is a Nagybalogon töltött éveket! Oda ma is úgy megyek, mintha haza mennék! Mai napig figyelemmel kísérem a falu életét, és örömmel látom, hogy volt tanítványaim még mindig mozgatói a közösségi életnek.

 

Felvidek.ma – Születésnapi beszélgetés a 104 éves Tamás Ilonka nénivel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!