Október 22-én tartotta a Csemadok a XXIV. Országos Közgyűlését, melynek keretében alapszabályt is módosítottak, és két új elnökségi pozíciót hoztak létre. Ezentúl a szórványokkal és az ifjúsággal külön elnökségi tag foglalkozik. Az ifjúságért Varga Tibor felel.

 

(…)

 

„Csak az a szervezet nem fiatalít, amelyik nem akar fennmaradni

 

 hirdetes_810x300  

S ami a jövőt illeti, a felvidéki közösség számára sem mindegy, hányan vesznek részt a magyar kultúra ápolásában, a közösségért végzett munkában, hányan érzik magukénak mindazokat az értékeket, amelyeket a Csemadok közvetít.

 

Kevés olyan szervezet van a Kárpát-medencében, amely képes volt évtizedeken át, vészterhes időkben is megmaradni, népét és kultúráját szolgálni. A Csemadok ilyen. A több évtizedes tapasztalat, a széles tagbázis és az ebből adódó országos lefedettség, a tevékenység sokszínűsége számos lehetőséget kínál a fiataloknak.”

 

„Nyitni kell a fiatalok felé

 

Úgy, hogy a felvidéki magyar ifjúság körében menő legyen csemadokosnak lenni! A jelenlegi helyzet az, hogy a Felvidék minden régiójában vannak olyan fiatal csemadokosok, akik küldetésüknek tekintik, hogy szülőföldünk, kultúránk, anyanyelvünk érdekében dolgozzanak, viszont úgy vélem, csak akkor lehet igazán hatékony ez a munka, ha kellő teret kapnak, ha ki tudnak bontakozni, ha lehetőséget kapnak arra, hogy újszerű keretek között tevékenykedjenek.

 

Ennek érdekében szükség van a folyamatos kapcsolattartásra, az ötlet- és véleménycserére a fiatal tagok között. Első lépésként ezért szeretném, ha létrejönne egy ifjúsági bizottság a Csemadokon belül, amiben képviselve lennének a fiatal tagok a Bodrogköztől Mátyusföldig.”

 

 

Varga Tibor (Felvidék.ma: A Csemadok nyit a fiatalok felé)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!