Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Foci-Eb

A magyar játékosok nem fognak letérdelni az Eb-meccseik előtt

Térdelés nélkül is mindenkinek megadják a tiszteletet

Nyitókép: reddit.com

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján jelentette be, hogy a magyar válogatott tagjai nem fognak letérdelni az Európa-bajnokság meccseinek kezdetén, hogy így tiltakozzanak a kirekesztés és a rasszizmus minden formája ellen.

 

Mint írják, a magyar csapat játékosai nem fognak térdelni. Az MLSZ közleménye értelmében ugyanis a magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet – legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról.

 

A sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete. A labdarúgás azért válhatott a világ legnépszerűbb sportjává, mert mindenkié. A magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet – legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról. Az MLSZ “A gyűlölet nem pálya” kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését.

 

– áll a nyilatkozatban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

hugo
2021. jún. 09. 21:47

És miért térdepelnének le ???Ez valami új UEFA /FIFA/szabály ?Lassan olyan csapat amelyben nincs néger vagy hasonló figura nem is léphet a pályára ?A fehér mezben már tilos lesz játszani !!! A menó színek-fekete,rózsaszín lila,sárga stb "Buznyák"társaság.Verni kell az ú.n."nyugatiakat"ahol csak lehet !!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket