Pozsonyban lépett fel a Nemzeti Énekkar - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Foci-Eb

Pozsonyban lépett fel a Nemzeti Énekkar

A háborús konfliktusok áldozatainak ajánlva Verdi Requiem című művét adta elő a hétvégén Pozsonyban a Nemzeti Énekkar

Nyitókép forrása: facebook.com

 

A háborús konfliktusok áldozatainak ajánlva Verdi Requiem című művét adta elő a hétvégén Pozsonyban a Nemzeti Énekkar.

 

A hétvégén véget ért a pozsonyi Ruzsinó városrészben megtartott Művészet Szimfóniája. A fesztiválon a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően más országok művészetei és előadói is helyet kaptak. Az eseményen több, mint 650 előadóművész vett részt. A Nemzeti Énekkar szombaton a Csáky kastély parkjában Verdi Requiem-jét adta elő, amelyet a háborús konfliktusok összes áldozatának ajánlottak – közölték a Nemzeti Filharmonikusok hétfőn az MTI-vel.

 

A koncert valamennyi előadóművésze V4-es országokból származott. Fellépett Helena Beránková cseh szopránénekes, Agnieszka Czastka-Niezgódka lengyel mezzoszoprán, Stefan Kocán szlovák basszus, Horváth István magyar tenorista, a magyar Nemzeti Énekkar, valamint a Szlovák Filharmónia, a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekar, Operazenekar művészeiből alakult V4 Szimfonikus Zenekar. A hangversenyt a szlovák Miloslav Oswald karmester vezényelte.

 

SJE Nyílt nap

A gazdag programkínálatban különböző, egymással harmonizáló műfajokkal, nagy zenei produkciókkal, koncertekkel, színházi előadásokkal, workshopokkal várták az érdeklődőket szeptember 1-jétől szeptember 11-éig.

 

Kedden Olaszországba utazik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Az együttes szerdán a milánói Sala Verdi – Coservatorio di Milano-ban, csütörtökön a sondrioi Teatro Sociale-ban, míg pénteken Verbania- Pallanza-ban, a Teatro il Maggiore – Centro Eventiben lép fel.

 

Mindhárom koncert műsora azonos, elhangzik Aldo Finzi “Shylock” nyitánya, Chopin I. (e-moll) zongoraversenye Christiana Pegoraro zongoraművész közreműködésével és Brahms II. (D-dúr) szimfóniája Kocsár Balázs vezényletével.

 

A hazai közönség a zenekarral legközelebb szeptember 25-én a Müpában, a Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó koncertjén találkozhat.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket