Foci-Eb

A magyar népmese napja a Felvidéken

A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2022. október 3-án és 4-én hét helyszínen zajló rendezvénysorozatot szervez.

Nyitókép: archív

 

A magyar népmese napja alkalmából a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2022. október 3-án és 4-én hét helyszínen zajló rendezvénysorozatot szervez. E két nap délelőttjén öt oktatási intézménybe látogatnak el a felkért mesemondók, ahol osztályról osztályra haladva hozzák közel a gyermekek számára a népmesék világát.

 

A Mesedélelőtt elnevezésű programokat az esti órákban zajló Mesekocsmák követik. Ezek a felnőtteknek szóló rendezvények az egykori társas összejövetelek során zajló mesemondást, történetmesélést megidézve a hagyományos élőszavas mesemondói stílust követve kínálnak betekintést a magyar mesehagyomány tréfás, pajzán rétegébe.

 

A mesekocsmák Komáromban (RÉV – A Magyar Kultúra Háza), Bátkán (Községháza) és Várhosszúréten (Buzgó kultúrház) kerülnek megrendezésre. A Mesedélelőtt programsorozat helyszínei a muzslai Endrődy János Alapiskola, a Ragyolci Alapiskola és Óvoda, a füleki Daxner utcai óvoda és a Štúr utcai óvoda, valamint a Buzitai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola lesznek.

 

A programsorozat a Meseszó Egyesület szakavatott és gyakorlott mesemondóinak közreműködésével valósul meg, Pintér Zsolt, Klitsie-Szabad Boglárka, Szénási Veronika és Zámborszky Eszter személyeben.

 

Hagyományok Háza, sajtóközlemény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket