Vasárnap magyar idő szerint kora délelőtt 11:30-kor került megrendezésre a Japánban zajló Klubvilágbajnokság döntője. A döntőt a spanyol Real Madrid és a japán Kashima Antlers játszotta és egy gólgazdag mérkőzés után a királyi gárda hódította el a trófeát.

 

Real Madrid – Kashima  4:2 hosszabbítás után
Helyszín: Nemzetközi Stadion (Yokohama), Japán  Vezette: Sikazwe (zambiai)
Gólszerzők: Benzema (9.), Ronaldo (58., büntetőből, 98., 104.) ill. Shibasaki (44., 52.)
Sárga lap:
Ramos (55.), Casemiro (100.), Carvajal (102.) ill. Yamamoto (58.), Fabricio Messias (93.)

 

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (Nacho 108.), Marcelo – Modric (Kovacic 106.), Casemiro, Kroos,  Lucas Vazquez (Isco 81.), Ronaldo (Ronaldo 112.), Benzema. Vezetőedző: Z. Zidane

 

 hirdetes_300x300  

Kashima: Sogahata – Nishi, Ueda, Shoji, Yamamoto – Endo (Ito 103.), Shibasaki, Ogasawara (Fabricio Messias 67.), Nagaki (Agasaki 114.) – Kanazaki, Doi (Suzuki 88.). Vezetőedző: I. Masatada.

 

A királyi gárda kezdte jobban a találkozót a Kashima Antlers ellen, a mérkőzés 9. percében meg is szerezték a vezetést Ronaldoék: Modric lövése után a kipattanó Benzema elé került, a francia pedig a hálóba kotorta a játékszert. A gólt követően nem omlott össze a japán gárda és hősiesen küzdve alakítottak ki lehetőségeket az egyenlítésre.

 

Ramosék túl könnyelműen vették a találkozó első részét és sok helyzetet szórakoztak el, Modric, Benzema és Ronaldo is növelhette volna az előnyt, de a Kashima kapusa Sogahata remekül állta a madridiak nyomását. A japánok az első félidő hajrájában sokkolták a madridiakat és kiegyenlítettek a védelem megingása után, Shibasaki pedig élt a lehetőséggel és a jobb alsóba küldte a labdát.

 

real-madrid-v-kashima-antlers-fifa-club-world-cup-final
Ronaldo az első félidőben nem villogott….

 

A szünetet követően továbbra is félgőzzel támadott a Real, bízva abban hogy így is behúzzák a döntőt. A japánok azonban erről másképp vélekedtek és Shibasaki villanása után már a Kashima csapatánál volt az előny, egy remek lövéssel mattolta Navast, amely a kapu bal alsó sarkában landolt.

 

Nem sokáig élvezhették a hazaiak a vezetést, az 58. percben Lucas Vazquezt buktatták a tizenhatoson belül amiért a játékvezető büntetőt ítélt, ezt pedig Ronaldo gólra értékesítette. Az egyenlítést követően a Real Madrid óriási fölénybe került, de Sogahata remek védéseivel tarotta életben a japánok reményeit.

 

real-madrid-v-kashima-antlers-fifa-club-world-cup-final-1
40. tripláját szerezte pályafutása során….

 

A Kashima játékosai a mérkőzés végére rendkívül felbátorodtak és több alkalommal is veszélyeztették Navas kapuját, sőt a 88. percben Navas óriási bravúrja mentette meg a madridiakat a szégyentől. A rendes játékidőben újabb találat nem született, így a kupa történetében harmadik alkalommal dőlt el hosszabbításban a trófea sorsa.

 

A ráadásban a japánok érezhetően elfáradtak és ezt a királyi gárda kihasználta: Ronaldo kétszer is betalált, ezzel megszerezve pályafutása 40. mesterhármasát és harmadik klubvilágbajnoki címét.

 

A portugál klasszis remek hetet tudhat maga mögött, hiszen hétfőn negyedszer lett aranylabdás és csütörtökön 500. gólját jegyezte pályafutása során.

 

A mérkőzés összefoglalója az alábbi videóban tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=2yhbPuUw_r0

 

Képek: fifa.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!