Légiós körképünk újra folytatódik. Megnéztük, hogy alakult a magyar légiósok múlt hete a nagyvilágban – a teljesség igénye nélkül.

 

Fortuna Liga (Szlovákia)

 

Szombaton a Slovan otthonában fogadta a ViON Aranyosmarótot. A jelenleg második helyen álló Priskinék egy pontot tudtak menteni. A ViON már  a 18. percben megszerezte a vezetést. Priskin Tamás a mérkőzés folyamán kétszer is telibe találta az aranyosmaróti kapufát, ám sajnos ennél közelebb nem jutott az ellenfél hálójához. A Slovan egyenlítő gólját végül Soumah szerezte meg 11-esből, miután Priskinnel szemben szabálytalankodtak.

 

 hirdetes_300x300  

A vasárnapi játéknapon a DAC-ban játszó Vida Kristopher kezdőként lépett pályára. Sajnos csapatának nem sikerült gólt szereznie a nagyszombatiak ellen. A mérkőzés 0-0-ás döntetlennel zárult. Vida a 91. percig a pályán volt. Bővebben itt.

 

AFC Champions League (Ázsiai Bajnokok Ligája)

 

Dzsudzsák Balázs az al-Vahda színeiben megszerezte csapatának a vezetést az al-Hilal ellen, ám végül 2:2-es döntetlennel zárult a mérkőzés. A találkozót végigjátszó Dzsudzsáknak ez volt az első gólja az ázsiai BL-ben.

 

 

Bundesliga (Ausztria)

 

A tabella 5. helyén álló Rapid Wien a 9. Mattersburgot fogadta otthonában a 26. forduló szombati játéknapján. A Rapidban játszó Szántó Tamás a 61. percben állt be csereként, míg az ellenfélnél játszó Varga Barnabás nem volt nevezve. Rapid Wien – Mattersburg 1:1.

 

Ukrajna

 

A nemrégiben a Dinamo Kijevhez igazoló válogatott Kádár Tamás kiszorult a kezdőcsapatból, így a Csornomorec elleni meccset a kispadról követte. Csapata 2:1-re győzött.

 

Bundesliga (Németország)

 

HoffenheimBayer Leverkursen 1:0 – Szalai Ádám, aki szerdán kisebb sérülést szerzett, kezdőként futott ki a pályára. A 26. percben sárgalapot kapott, és bár lett volna lehetősége, nem tudott gólt szerezni, majd az 58. percben le is cserélték a magyar támadót.

 

A tabella második helyén álló Leipzig 3:0-ra kapott ki a Bréma otthonában. Gulácsinak esélye sem volt az első két góllal szemben. Először Zlatko Junuzovic lőtte ki messziről a jobb alsót, majd Florian Grillitsch is betalált az 59. percben egy szabadrúgásból érkező kapásgóllal. Ha ez nem lett volna elég, a 90. percben még Florian Kainz is rátett egy lapáttal, és bár Gulácsi először kivédte a kapura érkező lövést, a kipattanóval szemben már nem volt esélye.

 

Az első két gól…

 

 

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC-nek sem fenékig tejfel az élet, hiszen 4:2-re kikaptak a Köln otthonában a Bundesliga 25. fordulójában.

 

Bundesliga 2. (Németország)

 

A bajnokság szombati játéknapján a német másodosztályban szereplő, hatodik helyen álló Greuther Fürth az első helyen álló Stuttgart-ot fogadta otthonában. A hazaiakat erősítő Megyeri Balázs és Pintér Ádám végigjátszották az 1:0-ra végződő mérkőzést.

 

A Kaiserslauternben játszó Stieber Zoltán betegség miatt nem léphetett pályára az Arminia Bielefeld elleni mérkőzésen, ahol a Kaiserslautern 2:0-ra kikapott. Az 1860 München-ben játszó Simon Krisztián súlyos sérülésből lábadozik, így ki kellett hagynia a Würzburger Kickers elleni meccset, amely 2:1-re végződött. A würzburgiaknál légióskodó Nagy Dánielt nem nevezte a csapata.

 

Super Lig (Törökország)

 

Az Adanaspor sorozatban öt vesztes bajnoki mérkőzés után végre győzni tudott. Koman Vladimírék 2:1-re verték az Akhisar Belediye-t. Koman a 93. percig a pályán volt.

 

Serie A (Olaszország)

 

Sallai Roland az olasz Palermó színeiben vasárnap már a 12. percben megszerezte a vezetést az Udinese ellen a Serie A 29. fordulójában. A magyar támadónak ez volt az első gólja a szicíliai együttesnél. Sajnos nem tartott sokáig az öröme, mivel az otthon játszó Udinese 4 góllal válaszolt a magyar játékos találatára. Balogh Norbert a 65. percben lépett pályára a Palermo oldalán.

 

 

A Bologna-nál játszó Nagy Ádám továbbra sem tudott bravúros játékot bemutatni. Csapata viszont 4:1-re verte a Chievo-t.

 

Serie B (Olaszország)

 

A szombati játéknapon a 13. helyen álló Avellino a 8. helyen álló Novara-t fogadta, majd játszott 1:1-es döntetlen. A meglepetésjátékosként a Portugália elleni válogatott-keretbe behívott Adorján Krisztián a Novara kispadjáról követte a mérkőzést.

 

Ligue 1. (Franciaország)

 

Lang Ádám és csapata a Dijon FCO hazai pályán kapott ki 1:0-ra a Saint Étienne-től. A válogatott hátvéd végigjátszotta a találkozót.

 

Ligue 2. (Franciaország)

 

A nyár óta a franciaországi Le Havre-nál légióskodó Bese Barnabás január 27. óta most először került be a kezdő 11-be a pénteki játéknapon, ráadásul végig a pályán is maradt. Csapat 0:0-ás döntetlent játszott az AC Ajaccio ellen. A magyar hátvéd meghívást kapott a Portugália elleni keretbe is.

 

forrás: hac-foot.com

 

Ekstraklasa (Lengyelország)

 

A lengyel Pogon Szczecint-nél játszó Gyurcsó Ádám emberelőnyhöz juttatta csapatát, miután az ellenfél Jagiellonia egyik játékosa szabálytalankodott vele szemben. Ennek ellenére a Pogon továbbra is – immáron 5 forduló óta – nyeretlen maradt a 0:0-val záródó meccs után.

 

Legia Warszawa kellemesen meglepte március 15-én a magyar szurkolókat, mikor a Facebook-oldalukon a következő Nagy Dominik-képpel köszöntötték a magyarokat:

 

forrás: nemzetisport.hu

 

A vasárnapi játéknapon pedig idegenben 2:1-re megverték a Lechią Gdańsk csapatát, Nagy Dominik a kispadról követte a meccset.

 

Horvátország

 

Nehéz helyzetbe hozta csapatát, a Hajduk Splitet Futács Márkó, miután a horvát élvonal pénteki játéknapján egy egész félidőd emberhátrányba kellett végigjátszaniuk a Lokomotiva Zagreb ellen. Futács ugyanis még az első félidőben sárgát kapott könyöklésért, majd a második félidő 1. percében durva belépőért szintén begyűjtött még egyet, ami egyenes utat jelentett az öltözőhöz. A Split három forduló óta nyeretlen, miután a Zágráb ellen 0:0-ás döntetlennel zárt.

 

MLS (USA)

 

Nikolics Nemanja múlt héten már megszerezte első bajnoki gólját a Chicago Fire színeiben, most szombaton viszont csúnyán kikaptak az Atlanta Unitedtől (4:0). Nikolics kezdőként a 79. percig volt a pályán. Az Atlanta már a 4. percben megszerezte a vezetést egy öngól után, majd a 11. perctől emberelőnyben játszottak végig. Nikolicsék egy-egy győzelem és egy döntetlen után szenvedtek vereséget.

 

Dél-Korea

 

Feczesin Róbert és az Csonnam Dragons 2:0-ra kikapott az éllovas Dzsedzsu Unitedtől. A 12 csapatos mezőnyben egyedüliként állnak pont nélkül. Feczesin végigjátszotta a mérkőzést.

 

Hongkong

 

Vadócz Krisztián a hongkongi Kitchee SC-ben 5:1-re verte a Rangerst. A magyar középpályás már a 3. percben betalált, ezzel megszerezve első gólját Hongkonban. Csapata 36 ponttal a második helyen áll a bajnokságban.

 

Németh Krisztián, az al-Garafa magyar játékosa sérülés miatt a Portugália elleni vb-selejtezőt is kénytelen kihagyni, Guzmics Richárd, a kínai Jenpien Funde játékosa pedig a bajnokság szünetelése miatt itthon kezelteti térdsérülését, amelyben a válogatott egészségügyi stábja segíti őt.

 

Körkép.sk/KPA

Nyitókép: körkép.sk/kollázs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!